Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intoxicatia cu...apa



V-ati intrebat vreodata daca este posibil sa bem prea multa apa? Ce se intampla cu organismul nostru atunci cand depasim cantitatea de apa de care are nevoie?

Stim ca trebuie sa bem 2 litri de apa pe zi, echivalentul a 8 pahare. Insa, atentie! Aceasta cantitate se refera si la celelalte lichide consumate cum ar fi cafeaua, ceaiurile, sucurile sau apa din alimente.

Multe persoane beau apa in mod excesiv. Consumul excesiv de apa poate duce la intoxicatia cu apa care se mai numeste si hiponatremie.

Hiponatremia reprezinta diluarea ionilor de sodiu din organism in urma unui consum mare de lichide intr-un timp scurt.

Intoxicatia cu apa este frecvent observata la copiii sub varsta de sase luni si, uneori, la sportivi. Un copil poate ajunge sa aibe intoxicatie pentru ca bea multa apa, ceai sau lapte diluat. Sportivii pot suferi, de asemenea, de intoxicatie cu apa. Din cauza transpiratiei abundente ei pierd atat apa cat si electroliti.

Ce se intampla in timpul intoxicatiei cu apa?

Cand prea multa apa intra in celulele organismului, tesuturile se umfla cu excesul de fluid.

Intoxicatia cu apa produce aceleasi efecte ca si innecul. Dezechilibrul electrolitic si umflarea tesuturilor poate cauza batai neregulate ale inimii, permitand lichidului sa intre in plamani. Umflarea tesuturilor creierului provoaca convulsii, coma si moarte in cele din urma, cu exceptia cazului in care consumul de apa este limitat si se administreaza o solutie salina hipertona (sare).

Intoxicatia cu apa provoaca tulburari digestive si tulburari ale constiintei. Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesutului, pacientul se poate recupera complet in termen de cateva zile.

Trebuie sa bem apa numai atunci cand ne este sete?

Medicii ne recomanda sa bem apa atat cat simtim nevoia, cu moderatie.

Tu cata apa consumi zilnic?

Tags: apaintoxicatiehiponatremietulburari digestive


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Intoxicatia cu...apa
Rating:
Nota: 4.25 din 20 voturi

Articole conexe

Dieta pentru o inima sanatoasa

de Blogulspecialistului.ro
Dieta sanatoasa pentru inima previne aparitia bolilor cardiovasculare. Ar trebui sa avem o dieta saraca in grasimi? Sau o dieta saraca in...
Sanatate
Citeste mai departe

Dieta cu ceai de musetel si lamaie te ajuta sa slabesti

de Blogulspecialistului.ro
Musetelul este recunoscut de sute de ani pentru proprietatile sale benefice dar si pentru mirosul sau deosebit de aromat si placut. Se mai...
Sanatate
Citeste mai departe

2 sfaturi practice pentru exercitiile fizice

de Blogulspecialistului.ro
Exercitiile fizice au o serie de efecte benefice pentru inima si circulatia sangelui. Printre aceste beneficii se numara reducerea...
Sanatate
Citeste mai departe

Ce stim si ce NU stim despre anemie

de Blogulspecialistului.ro
Anemia este o afectiune care apare din cauza scaderii numarului de globule rosii din sange. Este o problema de sanatate care apare atat la...
Sanatate
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
Cristinne 18-Aug-2011
Cea mai buna apa, de pe urma careia corpul nostru are cele mai mari beneficii, care este asimilata cel mai bine de organism este apa structurata - apa care se gaseste in fructe si legume. Asadar, in loc sa optezi in a te indopa cu apa de la robinet sau cumparata de la diversi furnizori de pe piata, opteaza in a introduce mai multe Fructe si Legume Proaspete in alimentatia ta zilnica. Vei simti diferenta garantat!
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"