Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu ne facem treaba asa cum ar trebui?
Publicat de catre Marcel VasileNr. vizualizari: 1679 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Cei mai multi muncitori straini care vin sa lucreze in Romania, conform purtatorului de cuvant al Oficiului Roman pentru Imigrari, provin din Turcia, Republica Moldova si China. Nu aceasta situatie de fapt m-a pus pe ganduri, ci in faptul ca s-ar parea ca noi nu ne facem treaba asa cum ar trebui. „Cea mai mare problema a angajatilor romani din industria hoteliera este lipsa de profesionalism si de seriozitate" precizeaza Gheorghe Fatol, administrator al Rimini Impex, companie care administreaza un complex hotelier.
Aceasta firma a demarat o campanie de recrutare de forta de munca din India, Sri Lanka si Filipine deoarece compania nu a gasit personanul calificat de care avea nevoie printre romani, desi salariile oferite potentialililor salariati erau semnificative: “un ospatar ar fi primit intre 5 si 600 de euro, un sef de sala, intre 800 si 1.000 de euro, in timp ce bucatarul-sef 1.200 de euro”.
Oare asa sa fie? Este posibil, daca avem in vedere ca foarte multi turisti se plang de calitatea serviciilor hoteliere. Angajatorul are dreptul sa-si selecteze personalul (cel mai important drept al sau) in conformitate cu propriile criterii. Nu stiu ce conditii trebuiau sa indeplineasca ospatarii care urmau sa primeasca 600 de euro pe luna (calificare,experienta profesionala, cunoasterea unei limbi straine), dar un lucru este cert: trebuie sa fim pregatiti pentru concurenta.
Intr-o lume globalizata, din ce in ce mai dinamica, in care distantele de mii de kilometri se parcurg in cateva ore, cineva de la „capatul pamantului” poate concura oricand cu noi pentru ocuparea unui loc de munca.
Intrebare
Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...