Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 lucruri esentiale de evitat pentru a nu pierde clienti



Cei mai profitabili clienti sunt cei vechi, cu care ai construit o relatie de lunga durata. Pentru a nu-i pierde, ai grija sa nu faci cateva greseli. Autorul de bestsellere de business Jeff Haden (patru din cartile sale au ajuns pe prima pozitie pe Amazon.com) va spune ce trebuie sa evitati.

1. Nu le impune angajatilor tinte de vanzari foarte greu de atins. De multe ori oamenii pleaca dintr-o companie pentru ca nu sunt tratati bine sau sunt exploatati exagerat. Nu poti avea clienti pe termen lung daca nu ai si angajati vechi, cu experienta in organizatie. Daca veniturile nu sunt mari, cauta si alte modalitati pentru a remedia situatia.
 
2. Nu trata noii clienti mai bine. De multe ori companiile de telefonie mobila ofera oferte foarte bune pentru a atrage noi clienti de la concurenta, insa uita sa le indulceasca ofertele si clientilor vechi. Acestia vor simti imediat ca loialitatea lor nu este rasplatita. Gandeste-te bine cu ce "morcovi" tentezi noii clienti si incearca sa gasesti oferte la fel de bune, daca nu chiar mai bune, pentru cei vechi.
 
3. Nu introduce prea multe noi fete. Clientii pe termen lung s-au atasat probabil de brandul tau, insa loialitatea lor tine si de oamenii din companie cu care lucreaza. Nu schimba oamenii de vanzari, cei de la serviciul clienti sau contactele cheie din firma decat daca este absolut necesar.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

 
4. Nu te concentra foarte mult pe pret. Sa fii furnizorul low-cost iti aduce un avantaj competitiv. Insa nu asta trebuie sa fie tinta ta. Obiectivul tau este sa oferi cea mai buna valoare, dar nu neaparat la cel mai mic pret. Incearca sa construiesti o combinatie foarte buna de pret, suport si relatii.
 
5. Nu forta prea tare cresterea venitului pe client. Sa incerci sa le vinzi mai mult clientilor existenti este ok, insa nu face asta orbeste. Incearca sa afli ce-si doreste clientul si abia apoi sa-i satisfaci aceasta nevoie. Nu presupune ca stii tu ce-i trebuie.
 
6. Nu trai cu impresia ca vechii clienti, cheie, nu te vor parasi. Fiecare companie are clienti cheie pe care se bazeaza. Ai grija, concurenta nu doarme. Incearca sa afli cu ce ii tenteaza rivalii, pentru a raspunde cu oferte pe masura.


Articol preluat de pe www.manager.ro

Tags: clientiangajatibusinessvanzaricompanieoferte


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

6 lucruri esentiale de evitat pentru a nu pierde clienti
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"