Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri pentru speculatori



Strategia speculativa este una fiabila, care se poate adapta oricaror conditii ale pietei la termen (crestere/scadere), ea fiind apreciata de investitorii cu "apetit mai ridicat de risc", noteaza Curierul National.

Dar si acest risc pe care orice speculator este dispus sa si-l asume este unul pana la urma "gandit", analizat. Asumarea riscurilor speculative nu se realizeaza "in orb", ci in urma studierii temeinice a pietei si dupa intocmirea unui plan de afaceri bine pus la punct, intr-un mod identic cu cel in care sunt realizate planurile unei companii.

Conform specialistilor de la bursa din Sibiu, "planul de afaceri ii impune speculatorului sa-si formuleze viziunea si strategiile pentru a ajunge acolo unde isi propune, precum si modul in care el planifica sa ajunga la rezultatele dorite. Un bun plan de afaceri necesita identificarea resurselor pe care le are si pe acelea de care are nevoie, problemele potentiale si solutiile adecvate, banii pe care ii va obtine si cei pe care doreste sa ii castige. Odata ce speculatorii isi depasesc reticenta fata de crearea unui plan de tranzactionare, ei gasesc acest proces din ce in ce mai fascinant. Planul devine astfel o harta care arata calea spre succesul viitor si acesta este un subiect interesant pentru oricine".

Pentru a intocmi un plan de afaceri care are ca tematica speculatia pe piata derivatelor, trebuie parcurse o serie de etape.

Declararea misiunii

Prima etapa, care reprezinta insasi structura de rezistenta a intregului plan, este declararea misiunii propuse astfel incat pe parcursul strategiei drumul sa fie urmat fara sincope. "Ca investitor, trebuie sa decideti ce fel de afaceri dezvoltati, misiunea declarata pe care v-ati propus-o. Pentru aceasta trebuie sa va raspundeti la o serie de intrebari cum ar fi: intentionati ca in timp sa va extindeti afacerea sau sa ramaneti la aceeasi dimensiune? De exemplu, s-ar putea sa doriti sa va incepeti activitatea de tranzactionare cu capitalul propriu si apoi sa va gasiti un partener", explica brokerii sibieni. Aceste lucruri trebuie stabilite clar inca de la bun inceput.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Obiective

Dupa declararea misiunii urmeaza stabilirea obiectivelor. Este important de stiut ca fiecare speculator trebuie sa-si defineasca obiectivele in modul lui propriu, fiecare avand propriul mod de a gandi, analiza si observa piata.

"Obiectivele trebuie sa se bazeze pe ceea ce speculatorul crede ca poate realiza. In planul sau el trebuie sa includa obiectivele financiare si termenele pana cand acestea vor fi realizate. Cei care isi stabilesc obiective rezonabile si apoi le duc la indeplinire sunt mai in masura sa infrunte caderile inevitabile cu care se vor confrunta", au precizat sursele din piata sibiana. De exemplu, unii speculatori isi includ la aceasta sectiune obiectivele privind marirea dimensiunii afacerii lor, imbunatatirea pozitiei personale in cadrul comunitatii (inclusiv in cadrul comunitatii speculatorilor), dar si cresterea averii personale. Unii isi dezvolta un plan de afaceri si pentru evolutia lor ca speculator, plan ce include pregatirea, dezvoltarea emotionala si mai buna intelegere a mecanismului de functionare a pietelor, in acest sens, majoritatea participand periodic la cursurile de specialitate organizate de bursa sibiana.

Resurse

Tranzactionarea nu poate incepe insa fara abordarea problemei financiare, adica a resurselor de capital de care dispune speculatorul. Planul de afaceri nu poate fi gandit de investitor facand apel doar la o potentiala resursa de capital, ci pe baza unor resurse deja existente.

"Partea financiara a planului trebuie sa determine cu precizie ce parte a capitalului de care dispune speculatorul va fi folosita in activitatea de tranzactionare, care parte se va folosi pentru evenimente neprevazute, care parte se va folosi pentru cheltuieli, precum si plafoanele acestora", avertizeaza brokerii. Foarte multi investitori incep plasamentele in piata la termen cu un capital insuficient, cu asa-numitii "bani sacri".

Tranzactionarea banilor trebuie sa fie vazuta ca un inventar al afacerii. Este indicat ca banii folositi sa nu faca parte din fonduri necesare pentru diverse alte probleme cotidiene. Mai mult, atunci cand speculatorul este implicat emotional este posibil sa nu mai respecte regulile de tranzactionare.

Sarcini pentru realizarea obiectivelor

In final, odata parcurse etapele mentionate, speculatorul va face pasul cel mare si va intra la tranzactionare. De aceea trebuie stabilite, in ordine progresiva, sarcinile care il vor indrepta spre realizarea scopului propus.

Sursa: banknews.ro


Tags: plan de afacerifrancizeafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiatabusiness


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Planul de afaceri pentru speculatori
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."