Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri de pretutindeni - Servicii de mutari



Idei de afaceri: Servicii de mutari

Cine s-a mutat o data cunoaste problema: nu doar despartirea de locuinta este grea, ci si povara mutatului cu toate treburile, grijile, termenele si greutatile. Exista foarte multe intrebari: unde imi anunt schimbarea numarului de telefon? Cine imi reconstruieste bucataria? Incotro cu mobila veche? O situatie dificila, in special pentru persoanele in varsta. Solutia problemei: un serviciu specializat de mutare.

Idei de afaceri: Servicii de mutari

O poveste de succes din Bremen
In 1998, Karen Pretzer a infiintat serviciul de mutari Umzugs-Service, iar clientii sunt entuziasmati de oferta ei. „As vrea sa va multumesc inca o data pentru ajutorul dat la mutarea surorilor mele. Datorita dvs., mutarea a decurs fara dificultati si amandoua s-au acomodat foarte bine in noua locuinta. Daca peste cativa ani ma voi muta si eu intr-o alta locuinta, cu siguranta ma voi adresa dvs.", scrie un client multumit pe pagina web a firmei.

Succesul a fost rapid. In 2004, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 192.000 €, iar in 2005 - de 250.000 €. Karen Pretzer isi vinde conceptul si in franciza. Din 2003 exista un francizat in Hanovra, Jürgen Dohmann. Acesta a citit in timpul concediului un articol despre serviciul de mutare din Bremen intr-o revista pentru femei „din pura plictiseala", dupa cum marturiseste. „Pe atunci tocmai ramasesem fara un loc de munca si cautam o noua provocare. Ideea unui serviciu de mutari m-a entuziasmat imediat", marturiseste intreprinzatorul din Hanovra.

Dupa terminarea concediului, a contactat-o pe Karen Pretzer. „Ne-am inteles excelent din primul moment", isi aminteste el „In aprilie 2003, am indraznit sa fac pasul si sa devin independent ca francizat Umzugs Service. O decizie pe care nu am regretat-o niciodata", spune Dohmann. In prezent, in firma exista doi angajati full-time si cinci colaboratori.

„Taxa de franciza este de 30.000 €", spune Karen Pretzer. Multi bani! „In schimbul lor, partenerii nostri primesc materiale publicitare, protectie teritoriala, materiale necesare mutarilor (ca, de exemplu, cutiile de carton), pagina de Internet si intregul nostru concept de afaceri." In plus, viitorii contractanti pot sa beneficeze de consultanta firmei-mama, orice problema ar avea. „Investitia a meritat pentru mine. In faza de inceput, centrala mi-a dat foarte multe comenzi", spune multumit Jürgen Dohmann.

Idei de afaceri: Servicii de mutari

Costuri de inceput: aproximativ 6.000 €
„Pentru aplicarea ideii mele de afaceri nu am avut nevoie de un parc de masini sau de o hala imensa pentru depozitare", spune Karen Pretzer. Ea inchiriaza in caz de necesitate autovehicule sau hale de depozitare pentru depunerea partilor de mobilier care nu mai pot fi folosite. „Acest lucru tine costurile curente sub control."

Calculator, fax, pagina de Internet, telefon, cateva mici anunturi de mica publicitate - mai mult nici nu trebuie pentru intemeierea unei firme de servicii pentru mutari. Plus o masina pentru a-i vizita pe clienti la fata locului si cateva materiale pentru mutari - o roaba, paturi si cutii.

„Costurile mele in faza de inceput erau de aproximativ 6.000 €", ne marturiseste Annett Urban, o alta intreprinzatoare din bransa. „O masina si un calculator aveam deja. Deci puteam sa incep imediat." Annett Urban isi conduce afacerea la fel ca si francizatul Jürgen Dohmann: de acasa. „Un birou costisitor nu este neaparat necesar in faza de inceput", spune ea. De aceeasi parere este si Jürgen Dohmann: „Eu imi vizitez clientii la ei acasa. Deci nu are nici un rost sa ai un birou reprezentativ, ca o carte de vizita."

Bate fierul cat e cald! Deschide-ti propria poarta spre o afacere foarte profitabila. ...Click aici pentru detalii!


Tags: mutarifirme mutariafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Afaceri de pretutindeni - Servicii de mutari
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"