Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Legislatia muncii



Intrebare:

Sunt cadru didactic si lucrez in cadrul unei universitati particulare cu un contract individual de munca pe durata nedeterminata, cu o norma de 4 pana la 6 ore pe saptamana, respectiv 20 ore pe luna, angajarea s-a facut in anul 2003, iar in prezent lucrez tot acolo in baza aceluiasi contract.

In anul 2007 am lucrat ca asistent social in cadrul unui proiect al D.G.A.S.P.C. cu contract individual de munca pe perioada determinata de 12 luni. In contract este mentionata si data de incepere a activitatii: 26.03.2007. cu o norma intreaga de 8 ore pe zi. Proiectul s-a finalizat la data de 21.07.2008, datorita unor intarzieri legate de licitatiile organizate in cadrul proiectului, astfel perioada de implementare a proiectului s-a prelungit de la un an de zile la un an si jumatate printr-un memorandum in care se specificau motivele de intaziere...

Totul despre legislatia muncii :

 - Angajare
 - Concediere
 - Regulament intern
 - Fisa postului
 - Demisie
 - Preaviz
 - Contractul Individual de Munca
 - Contractul Colectiv de Munca

Raspuns:

Potrivit art. 35 din Codul muncii - Legea nr. 53/2003, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcii, in baza unor contracte individuale de munca. Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

Potrivit art. 12 din acelasi act normativ, contractul individual de munca se incheie pe durata nedeterminata. Prin exceptie, contractul individual de munca se poate incheia si pe durata determinata.

Nu veti gasi o reglementare expresa in Codul muncii care sa va impuna sa declarati functia de baza acolo unde lucrati cu norma intreaga.

Exemplu: Daca persoana x are CIM cu timp partial de 4 ore la societatea y de unde primeste un salariu de 1000 lei si mai are inca un CIM cu norma intreaga la societatea z remunerat cu suma de 3500 lei, unde considerati ca ar treebui sa se inregistreze cu functia de baza si de ce?
 
Sfatul nostru este sa se inregistreze cu functia pe care o considera de baza acolo unde ar mai putea beneficia si de alte avantaje.
1. criteriu de selectie in functie de suma
 
a) pentru salariul de 1000 lei beneficiaza de deducere personala;
b) pentru salariul de 3500 lei nu mai beneficiaza de deducere personala.
 
2. criteriu de selectie in functie de acordarea altor avantaje (de exemplu: tichete de masa, tichete de vacanta, tichete cadou, telefon, masina, laptop, asigurare medicala, pensie privata etc.)
3. alte criterii.


Tags: contract individual de muncacumul de functiicodul munciisalariuCIM


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Studiu de caz: Legislatia muncii
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
mondar 15-Iun-2009
Legat de norma didactica as avea o intrebare: Un cadru didactic are functia de baza la o universitate iar la alta universitate are o norma in cumul de 10 luni. Fiind tot o norma intreaga cum intocmim contractul individual de munca? cu 8 h/zi? Aceasta deoarece conf statutului personalului didactic un cadru didactic poate cumula cel mult doua norme didactice. Multumesc.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"