Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea salarizarii unice - o cacialma totala 21/08/2009



Cu toate ca aceasta lege ar fi trebuit sa rezolve multe dintre problemele cu care ne confruntam in acet moment in materie de bani, se pare ca efectul este exact invers: face mai mult rau decat bine. De la diferentele marcante intre diversele categorii bugetare si orele suplimentare care se platesc diferit intre diverse categorii de bugetari si pana la primele de vacanta ce sunt prevazute la unii, dar nu la altii, legea salarizarii este contestata de mai toate categoriile sociale.

Peste 100.000 de romani vor primi salarii mai mari dupa aplicarea Legii salarizării unice, potrivit lui Valentin Mocanu, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Profesorii vor avea salarii mai mici cu 25%

Profesorii ar putea sa aiba salarii mai mici cu cel mult 25% fata de cele pe care le primesc in acest moment, odata cu aplicarea noii Legi a salarizarii unice, conform reprezentantilor Federatiei Educatiei Nationale. "Dupa ajustarile făcute de catre Marian Sarbu si de subalternul sau Valentin Mocanu, salariile celor din invatamant vor fi, incepand cu 1 ianuarie 2010, mai mici cu pana la 25% fata de actualele salarii.

Intregul invatamant preuniversitar este prins intre coeficientii 1,3 si 4,1 (adică la baza piramidei salariale si nu spre varful ei, asa cum a promis Guvernul prin Acordul asumat la data de 5 mai 2009). Intrucat Codul educatiei, la Capitolul "Salarizare", precizeaza clar ca aceasta se face in conformitate cu noile prevederi ale Legii unitare de salarizare, Federatia Educatiei Nationale declara ca nu este de acord cu aceasta noua incercare de inmormantare a educatiei", a declarat Constantin Ciosu, secretar general al Federatiei Educatiei Nationale.

Astfel, conform proiectului Legea salarizarii unitare, prin noile propuneri ale Ministerului Muncii, cel mai mare salariu o sa fie al unui profesor cu gradul didactic I, cu peste 40 de ani vechime, care o sa aiba 2.460 de lei. In acelasi timp, un invatator debutant nu va depasi 600 de lei, mult sub ceea ce are in acest moment, dupa cum spune si Liviu Marian Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant. Mai exact, invatatorul debutant o sa aiba cu 188 de lei mai putin decat acum. De altfel, invatatorul debutant va avea, conform noii grile, un salariu mai mic decat un muncitor calificat.


Tags: legea salarizarii unicesalariibugetarisalarizare


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Legea salarizarii unice - o cacialma totala 21/08/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Ministerul Muncii: Proiect pentru acordarea de beneficii de asistenta sociala

de Www.legislatiamuncii.ro
Ministerul Muncii a emis recent spre dezbatere Proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Modificarile din Codul Muncii au dus la amenzi de peste 75 milioane de lei

de Www.legislatiamuncii.ro
Incepand cu data de 2 mai a.c. si pana la sfarsitul lunii septembrie, Inspectia Muncii a organizat 37.649 actiuni de control care au avut ca scop...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Munca la negru nu scapa de controale: 60.000 de amenzi in 5 luni

de Www.legislatiamuncii.ro
Munca la negru a fost supusa anul acesta la un val semnficativ de controale desfasurate atat de catre inspectorii ITM, cat si de catre politisti....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Lege pentru Modificarea varstei de pensionare anticipata

de Www.legislatiamuncii.ro
Parlamentul Romaniei va lua in discutie zilele viitoare o noua lege pentru modificarea varstei de pensionare. Este vorba despre o propunere facuta de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"