Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai periculosi coloranti alimentari pentru sanatatea copiilor



Prajiturile colorate din comert sunt periculoase pentru sanatatea copiilor pentru ca ascund numerosi coloranti alimentari si substante cancerigene. Colorantii alimentari artificiali nu imbunatatesc gustul alimentelor, ci le ofera nuante cat mai imbietoare, pentru a-i atrage pe copii.

Cercetatorii au descoperit ca substantele folosite in industria alimentara duc la cresterea hiperactivitatii la copii, provocand totodata si tulburari de comportament.

Mai mult decat atat, colorantii alimentari sunt prezenti si in mancarea de tip fast-food, multe asociatii ale consumatorilor solicitand interzicerea de a mai fi utilizati in produsele alimentare. Astfel de toxine se gasesc in sucurile carbogazoase, dulciuri, chipsuri, in condimente si chiar in unele tipuri de branza. Printre colorantii cei mai periculosi se numara tartrazina, ea colorand alimentele in galben.

Colorantii albastri si verzi sunt asociati cu cancerul la vezica urinara, dupa cum au aratat testele pe sobolani, cei rosii duc la aparitia tumorilor tiroidiene, iar cei galbeni au legatura cu tumori ale rinichilor si glandelor suprarenale. Aceste substante sunt prezente in alimentele procesate, dar cea mai mare problema este ca sunt intalniti si in dulciuri (briose, bomboane, acadele, prajituri). 
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Iata care sunt cei mai periculosi coloranti alimentari care ii afecteaza pe copii:

E102 - Tartrazina: este un colorant care se gaseste in bomboane, acadele, bauturi racorioare si este considerat a avea actiune cancerigena.

E104 - Galben de chinolina: este utilizat ca si colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca si poate provoca dureri abdominale si indigestie.

E110 - Galben FCF: intra in componenta bauturilor carbogazoase de culoare galbena dar si in dulciurile care au culoare galben-portocalie (dropsuri, prafuri de budinca, snack-uri). Poate duce la aparitia tumorilor renale.

E122 - Azorubina: este un colorant rosu, folosit la jeleuri si dulciuri, care este cancerigen.

E123 - Amarant: aceasta substanta se intalneste in mezeluri si icre si poate produce astm si cancer.

…si lista poate continua. Noi va sfatuim sa limitati consumul de dulciuri intens colorante si sa ii oferiti copilului deserturi preparate in casa.

Tags: sanatatecoloranti alimentariprajituridulciuri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cei mai periculosi coloranti alimentari pentru sanatatea copiilor
Rating:
Nota: 4.75 din 4 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"