Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uleiul de ricin si beneficiile lui pentru sanatate si frumusete



Folosit de secole in scopuri terapeutice, uleiul de ricin este renumit pentru proprietatile de regenerare si fortificare a parului, genelor si sprancenelor, stimuland crestea acestora. Este un ulei dens, vascos, bogat in acizi grasi, cu numeroase intrebuintari curative.

Proteinele, sarurile minerale si acizii oleici continuti sunt bine tolerati de organism, tocmai de aceea uleiul de ricin nu are efecte adverse, deci il poti folosi cu incredere. Este foarte bogat in nutrienti si se absoarbe rapid in piele.

Este un aliat de nadejde pentru tratarea afectiunilor cerebrale, migrene, constipatie, diaree. Pentru tratarea constipatiei cornice, ia dimineta, timp de 3-4 zile, o lingurita de ulei de ricin).

Cel mai cunoscut tratament in care se foloseste este cel impotriva caderii parului. Masarea pielii capului cu ulei de ricin are efecte asupra regenerarii si intaririi firului de par. Daca ai un par dificil, incurcat, care si-a pierdut din stralucire si elasticitate, prepara o masca cu ulei de ricin, vitamina A, o capsula de vitamina E si 10 picaturi de ulei de masline. Amesteca bine toate ingredientele dupa care aplica solutia obtinuta la radacina firelor de par si maseaza bine scalpul. Procedura se aplica seara inainte de culcare, pentru ca uleiul sa actioneze peste noapte.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Hidrateaza genele si le indeseste, are si un rol important in regenerarea lor. Se aplica putin ulei de ricin pe gene si sprancene in fiecare seara inainte de culcare.

Uleiul de ricin se recomanda si pentru atenuarea petelor de batranete, pentru estomparea ridurilor, traratea arsurilor, taieturilor sau iritatiilor. Se aplica pe zona afectata o compresa care se tine aproximativ 25-30 de minute. Uleiui de ricin dezinfecteaza pielea, o hidrateaza si o calmeaza.

Are un rol important in tratamentul ridurilor si a cearcanelor, contribuind la diminuarea pungilor de sub ochi. Acidul ricinoleic din compozitie stimuleaza productia de colagen a pielii.

Pentru cele ce doresc sa scape de negi si alunite, uleiul de ricin este solutia ideala. Se ung alunitele cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi. Tratamentul dureaza 2-3 luni.

Tags: sanatateulei de ricinfrumusetecaderea paruluiriduricearcane


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Uleiul de ricin si beneficiile lui pentru sanatate si frumusete
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"