Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa demarati o afacere pe cont propriu?



Daca singura dvs. motivatie este "pentru ca nu se gaseste de lucru" sau "pentru ca seful e insuportabil" sau "pentru ca in felul acesta se castiga mai mult", sa stiti ca sunteti departe de modul de a gandi al unui adevarat intreprinzator. Un adevarat intreprinzator se lanseaza in afaceri pentru ca este convins ca poate veni pe piata cu un produs sau un serviciu mai bun sau mai ieftin, pentru ca i-a cunoscut pe potentialii sai concurenti si a fost neplacut impresionat de incompetenta si lacomia lor, pentru ca vrea sa ia in maini carma propriului sau viitor si sa nu o lase in seama altuia.

Inainte de a incepe o afacere trebuie facuta o serioasa analiza a propriei persoane, a propriilor calitati si defecte. Sunteti in stare sa lucrati sub presiune saptamani intregi? Cum ati reactiona daca clientii nu v-ar plati facturile mai mult de patru luni? Sunteti dispus sa indepliniti, daca e nevoie, orice functie in cadrul firmei dvs. - adica sa fiti si secretara, si curier, si simplu vanzator? Aveti o retea de contacte printre prieteni, cunoscuti sau fosti colegi dispusi sa va dea o mana de ajutor? Sunteti dispus sa renuntati la week-end-uri pentru ca noua munca va absorbe total timpul pe care il aveti la dispozitie? Sunteti dispus sa deveniti sclavul clientilor dvs.?

Daca vi se pare ca intreprinzatorul este o persoana care lucreaza unde vrea, cu cine vrea si cum vrea... lasati-o balta! Incercati mai bine sa va angajati undeva. Dupa cum explica Ben Cohen si Jerry Greenfield, fondatorii lantului de magazine Ben&Jerry's, una dintre cele mai importante firme internationale de producere a inghetatei, "este un aspect tipic pentru inceputul unei activitati: cand esti angajat, poti sa te superi pe seful tau pentru ca, de exemplu, nu a cumparat echipamentul cel mai potrivit si ca te obliga astfel pe tine sa depui un efort mai mare. Dar cand seful esti tu, nu poti sa te superi pe nimeni altul in afara de tine."

Desigur, ati putea sa va organizati activitatea cu un program lejer, de luni pana vineri. Si sa mergeti si la sala de gimnastica in pauza de pranz. Puteti, de asemenea, sa va gasiti un colaborator, platit cu comision, care sa se ocupe de partea comerciala si sa va gaseasca clienti.

TREZITI-VA! Daca va hotarati sa intrati in afaceri, trebuie sa uitati de aceste prostii. Trecerea de la statutul de angajat la cel de intreprinzator este ca si cum ati iesi cu un vas in largul marii, dupa ce toata viata ati navigat pe un lac. Trebuie sa stiti sa dominati valurile si sa luati vantul in panze pentru a va indeparta cat mai mult de tarm. Vor fi momente de calm si apoi de furtuna. Numai daca veti sti sa profitati de situatiile favorabile veti putea, cand lucrurile nu vor merge prea bine, sa iesiti din incurcatura. Exploatati momentele pozitive, comportandu-va ca niste furnici prevazatoare si muncitoare.

Cauti o afacere profitabila?
 Fa lumina! Cum?
Pornind de la o simpla lumanare. Suna invechit? Nici vorba!


Tags: afaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

De ce sa demarati o afacere pe cont propriu?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."