Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incurajati-va clientii sa va recomande



Una dintre cele mai eficiente metode de a castiga noi clienti o reprezinta recomandarile clientilor dumneavoastra. Publicitatea "din gura in gura" are un impact semnificativ mai mare decat orice mesaj publicitar, indiferent cat de mestesugit ar fi acesta.

Multi dintre noi suntem foarte ocupati si nu avem timp sa gasim un furnizor de incredere care sa ne rezolve problema cu care ne confruntam in prezent. De aceea ne bazam pe sfaturile prietenilor, colegilor de serviciu, cunostintelor. Iata de ce fiecare client trebuie privit ca un centru de influenta pentru toti cunoscutii sai deoarece fiecare client are prieteni, vecini, colegi de serviciu, amici, diverse cunostinte.

Ceea ce este si mai interesant sunt recomandarile pe baza recomandarilor. Pentru ca sa intelegeti mai bine va dam un exemplu:

Un prieten ne povesteste despre experienta sa fericita cu o echipa de zugravi. Noi, la randul nostru nu avem nevoie de serviciile acestei echipe. Insa un alt amic ne intreaba intr-o zi: "Nu cunosti cumva o echipa de incredere de zugravi?"

Din dorinta de a fi de ajutor, ii vom recomanda echipa despre care am aflat de la prietenul nostru si asta fara ca noi sa apelam la serviciile echipei respective. Acest fenomen se numeste "efectul bulgarelui de zapada" si subliniaza si mai mult importanta de a oferi servicii si produse de calitate pentru ca oamenii, clientii vorbesc intre ei.

Din nefericire recomandarile nu se intampla prea frecvent. Si asta chiar daca clientii sunt multumiti de produsele sau serviciile dumneavoastra. De aceea va impartasim cateva cai de stimulare a clientilor astfel incat acestia sa va aduca cat mai multe noi afaceri.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

1. Rugati-va fiecare client multumit sa vorbeasca despre dumneavoastra cu cei pe care ii cunoaste. Oferiti-i mai multe carti de vizita si brosuri (nu va zgarciti) si rugati-l sa le ofere cunoscutilor. Nu lasati sa plece nici un client de la dumneavoastra fara sa-l rugati sa va recomande.

2. Oferiti cadouri, bonusuri, reduceri tuturor celor care va recomanda si va aduc clienti.

3. Intrebati-va noii clienti cum au ajuns la dumneavoastra si, daca au fost trimisi de un vechi client, luati legatura cu acesta si multumiti-i. Dati-i un telefon, un e-mail sau, daca este o persoana foarte importanta, scrieti-i o scrisoare.

4. Pastrati legatura cu vechii clienti astfel incat acestia sa nu va uite si, de fiecare data cand cineva le cere sfatul, sa va recomande pe dumneavoastra. Un newsletter prin e-mail precum acesta pe care il cititi acum este o metoda foarte buna de a pastra legatura cu clientii dumneavoastra.

Pe scurt, incurajati si rasplatiti recomandarile clientilor. Insa nu uitati nici macar o singura clipa ca punctul principal de pornire al acestor recomandari este numai si numai calitatea serviciilor si produselor pe care le comercializati.

Cele mai bune afaceri se fac cu cele mai bune contracte! ...Click aici pentru detalii!


Tags: publicitateafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Incurajati-va clientii sa va recomande
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."