Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Inramari profesionale



Una dintre cele mai la moda afaceri la ora actuala, peste tot in lume, este inramarea de fotografii, tablouri, harti, postere, oglinzi etc., folosindu-se drept material de baza aluminiul, al carui potential de finisare si prelucrare este urias. Atractivitatea acestei afaceri este data, in principal, de doua elemente: pe de o parte, de modul cu totul si cu totul deosebit in care ramele de aluminiu si passpartout-urile innobileaza o imagine si, pe de alta parte, de numarul consistent al potentialilor clienti (reprezentati, practic, de toti posesorii de fotografii, diplome, tablouri, postere, lucrari de grafica, articole de presa s.a.md., cu valoare de amintiri sau cu scop lucrativ).

Este vorba, asadar, de infiintarea unui mic atelier de inramari, amenajat intr-un spatiu redus si care sa ofere servicii 100% profesioniste, transformand un obiect banal (asa cum este o fotografie) intr-o adevarata bijuterie.
Pentru atelierul propriu-zis aveti nevoie de o incinta de cca 20 mp, bine iluminata si aerisita, in a carei dotare sa intre: o planseta, rafturi pentru depozitat cartoane, passpartout-uri si foamboard (un material special pentru spatele ramelor), un aparat specializat de taiat carton si passpartout-uri, scule profesionale pentru taiat geamuri si oglinzi, un mic stoc de materiale (cartoane, rame si accesorii), precum si mostrarele de rame si passpartout-uri. Aceasta este dotarea minima, suficienta pentru demararea afacerii, si pretul ei se ridica la cca 3.000 de euro. Exista si varianta de dotare completa, care contine in plus un aparat de taiat geam si o masina de debitat ramele de aluminiu si lemn – in total cca 6.000 de euro. Castigurile atelierului dvs. vor proveni din adaosul comercial pentru materialele folosite (cca 25% pentru rame si 70% pentru cartoane si passpartout-uri), precum si din tarifele practicate pentru manopera. Daca magazinul este bine amplasat, dupa trei luni de functionare aceste castiguri pot ajunge la 1.000-1.500 de euro/luna.

Cauti o afacere profitabila? Fa lumina! Cum? Pornind de la o simpla lumanare. Suna invechit? Nici vorba!

Inramarea de fotografii, tablouri, oglinzi etc. este o afacere foarte la moda in intreaga lume. Succesul ei se explica in principal prin felul deosebit in care o rama bine aleasa reuseste sa innobileze o imagine, transformand-o, de cele mai multe ori, intr-un obiect decorativ de exceptie. Serviciul de inramare este, asadar, foarte atractiv si ca urmare exista o categorie foarte numeroasa de potentiali clienti: practic toti posesorii de fotografii, tablouri, oglinzi, dar si de postere, lucrari de grafica, goblenuri, diplome, articole de presa s.a.m.d. doresc, in principiu, sa apeleze la serviciile unui atelier de inramare. Se poate spune chiar ca in cadrul fiecarei familii exista o cerere latenta pentru cel putin o rama, pentru ca in cadrul fiecarei familii exista, de exemplu, o fotografie cu o valoare mai speciala, pe care membrii respectivei familii ar dori-o expusa la loc de cinste, intr-o maniera atractiva.

O afacere simpla si usor de demarat
La fel cum haina face pe om, o rama bine aleasa poate scoate in evidenta calitatea unui tablou, dar reciproca este si ea valabila: o pictura de calitate isi poate pierde valoarea intr-o incadrare neinspirata. Fie ca este vorba de o bordura aurie bogat ornamentata sau de o simpla margine metalica eleganta, rama joaca un rol major in privinta impresiei pe care o creeaza un tablou, imbogatind sau distorsionand efectul imaginii. Cea mai potrivita alegere a ramei unui tablou nu este deloc si cea mai evidenta, si de-aceea prezentam in acest articol un ghid sumar de alegere a unei rame. Articolul va ofera, de asemenea, cele mai eficiente solutii de abordare a domeniului confectionarii ramelor ornamentale din lemn, din materiale speciale sau a celor mai simple, din metal si plastic.

In privinta oportunitatii acestei afaceri, persoanele intervievate, care au deja ani de experienta in acest domeniu, au tinut sa precizeze ca este o activitate curata, usor de pornit, pentru care prestatorul are nevoie de o specializare de maximum o saptamana. Tot ei spun ca este o afacere foarte profitabila si care implica riscuri minime, deci numai buna atat pentru cei care nu au avut pana acum nici o experienta in afaceri, cat si ca o ocupatie suplimentara pentru cei angrenati deja in activitati complementare, precum fotografii, artistii plastici, arhitectii sau cei care se ocupa de amenajari interioare.

Pentru mai multe detalii apasati aici


Tags: afaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Idei de afaceri - Inramari profesionale
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"