Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri in Romania - Export de mobila reconditionata



Cine s-ar fi gandit ca mobila veche, numai buna de pus pe foc, ar putea fi exportata cu succes? Vazand interesul pe care il manifestau turistii straini pentru mobilerul vechi, interes care-i determina sa goleasca pe bani grei muzeele romanesti, R.I. a intuit afacerea profitabila ce se poate naste din comercializarea in afara tarii a acestor obiecte traditionale. Asa ca a infiintat o firma ce se ocupa cu reconditionarea si comercializarea mobilei din lemn de brad. Ideea a prins inca de la inceput, iar firma sa ramane si astazi una dintre putinele de la noi care s-au specializat pe acest gen de afacere, folosind o metoda originala de reconditionare.

Primul pas in aceasta afacere il constituie achizitionarea de mobila veche din lemn de brad. Pentru aceasta, R.I. apeleaza la o firma de distributie si transport care aduna mobila veche si stricata din tara. Cele mai cautate obiecte sunt seturile complete de mobila (dulap, pat, masa, scaune), dar nici lucrurile disparate nu sunt neglijate. De fapt, se achizitioneaza orice obiect din lemn, inclusiv cele de uz casnic, cum ar fi covate, scrancioburi, butoiase, carafe, furci etc.

Toate aceste obiecte sunt depozitate intr-o hala, unde are loc o prima sortare. Un reconditioner-sef se ocupa de aceasta triere, tinand cont de gradul de uzura si de potentialul interes al viitorilor cumparatori. Mobilierul selectat se introduce apoi intr-o baie de acid pentru indepartarea mizeriilor si distrugerea cariilor. Perioada de timp in care se pastreaza mobilierul in baia de acid (si care variaza intre cateva ore si cateva zile) depinde de gradul de uzura a lemnului. Dupa scoaterea mobilei din baie, aceasta se spala cu otet si cu un jet puternic de apa pentru neutralizarea acidului. Uscarea lemnului, care este urmatorul pas, se face pe cale naturala.

Intr-un alt atelier, mobila se dezmembreaza complet si se trece la ceea ce se numeste reconditionare bruta. Cu alte cuvinte, partile lipsa sau extrem de uzate sunt inlocuite cu bucati de lemn vechi (stranse de-a lungul timpului) si care trebuie obligatoriu sa aiba aproximativ aceeasi culoare cu originalul. De remarcat ca nu se astupa cariile si crapaturile, pentru a pastra aspectul de vechi al lucrarii. In aceasta etapa a reconditionarii se folosesc aparate de taiere si prelucrare a lemnului deosebit de performante, care executa lucrari cu precizie milimetrica.

Urmatorul pas este reconditionarea fina, constand in finisari, lacuiri si vopsiri. Chiar daca se foloseste doar varianta ceruirii si lustruirii, se are in vedere, in primul rand, crearea unei tente de imbatranire a lemnului. In cazul vopsirii mobilei, se trece la ceruirea acesteia pentru ca nervurile predominante ale lemnului sa nu fie acoperite de vopsea. Se obtine astfel acelasi aspect de vechi. Tot in cadrul procesului de imbatranire artificiala se combina vopselurile cu diluanti si diferite lacuri pentru a crea o suprafata scorojita si crapata. Pe langa aceste metode se tine cont si de preferintele cumparatorului, acestea depinzand de tara de origine a respectivului cumparator. Astfel, nuanta lemnului va trebui sa fie deschisa pentru americani, usor inchisa pentru suedezi si de un verde crud, puternic, pentru italieni si canadieni.

In cazul in care mobilierul contine si parti de metal, acestea vor fi reconditionate in atelierul de feronerie. Aici se foloseste numai fier vechi, procesul de imbatranire artificiala obtinandu-se prin baterea metalului, precum si prin aplicarea de diferiti acizi. De aici, o parte din mobilier este deja ambalata, iar cealalta parte trece in atelierul de pictura pentru gravarea modelelor solicitate de client.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Pictura este executata manual, cu pensule cat mai fine, folosindu-se doar culori pale pentru a pastra aspectul invechit al mobilei. Desenele se executa la cerere, dupa consultarea de catre client a cataloagelor firmei cu diverse variante de design. De asemenea, se pastreaza traditia tarii de destinatie a produsului. Astfel, suedezii prefera crinii, iar italienii, in marea lor majoritate, trandafirii. Reconditionarea mobilei dureaza maximum o saptamana, in functie de gradul de uzura. Ideea lui R.I. s-a dovedit extrem de profitabila, ca dovada investitia a fost amortizata inca din primele luni. Pentru achizitionarea unui dulap, se platesc maximum 20 de euro, in functie de starea obiectului, iar pretul de vanzare variaza intre 100 si 300 de euro, cele mai cautate fiind seturile complete. Pe luna, se efectueaza cel putin un transport de mobila, dar sunt perioade cand cererea este cu mult mai mare.

O afacere cu desfacerea asigurata! Cresterea melcilor este o afacere simpla si foarte, foarte profitabila.
In ce conditii, cum, cat?

Aflati aici!


Tags: afaceriidei de afacerimobilamobila la comandabani


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Afaceri in Romania - Export de mobila reconditionata
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."