Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Psiho-fizio-terapeutii ajuta la combaterea stresului in companii



Catalina Flore este vicepresedinte la ABN-Amro Olanda, are o experienta internationala de 14 ani in sistemul bancar, in 2005 a inceput sa lucreze ca personal development coach, iar la sfarsitul lui 2007 si-a deschis propria firma de coaching, in Olanda, numita C.D. Flore International (CDFI).

Flore, in varsta de 40 de ani, este absolventa a EMBA (Executive MBA) la Asebuss la University of Washington si este calificata sa administreze Myers-Briggs Type Indicator (MBTI), un instrument psihometric recunoscut international, care are aplicatii in comunicare, in problem-solving, coaching, dezvoltare in cariera si alte domenii.

Ea s-a aflat saptamana trecuta in Romania, pentru a sustine, impreuna cu Bogdanka Militescu, director al clinicii Heartmony, un seminar cu tema "stres-management", in colaborare cu Asebuss - ExecEdu.

DailyBusiness: Cum credeti ca trebuie sa gestioneze angajatorul roman stresul in cadrul companiei?
Catalina Flore: Nu cred ca exista o reteta. Stres este peste tot, doar situatiile sunt diferite. Atunci cand nu putem controla sursa, este important ce se intampla "intre urechile noastre".
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

DB: La ce va referiti?
CF: La felul in care abordam stresul in general. O solutie universal valabila pentru toata lumea nu exista pentru ca suntem indivizi unici, cu personalitati unice. Stresul este raspunsul nostru la stimulii externi, la amenintari care pot fi reale sau inchipuite. Situatiile cu care ne confruntam sunt diferite, deci pentru fiecare om trebuie dezvoltat si aplicat un program care sa i se potriveasca.

DB: Va ganditi sa deschideti o filiala CDFI in Romania?
CF: Am lansat CDFI la sfarsitul anului trecut in Olanda, o sa crestem organic si vom vedea daca ne vom deschide o filiala in Romania. Avantajul de a face coaching este ca poti avea clienti din diverse tari, fara sa fie nevoie sa fii prezent fizic peste tot.

DB: Nu credeti ca avand filiala in tara respectiva se dezvolta un "know-how" al situatiei de acolo?
CF: Aici depinde si de ce teme sunt abordate in coaching. Intr-adevar este mai bine sa dialoghezi fata in fata, dar stres este peste tot si tratamentul este in general acelasi, cu variatii in functie de personalitatea oamenilor. Deocamdata viata mea este in Olanda, dar intentionez sa fac si business in Romania. Pe viitor nu se stie, depinde cum cresc, cum imi dezvolt afacerea si o sa vad si de ce este nevoie pe piata din Romania.

Potentialul vine din "piata de preventie"

DB: Care sunt diferentele dintre programele de stres-management in diverse tari?
CF: La companiile mari din Occident, la cele din America, se fac multe programe de stres-management, ceea ce nu pot spune ca am vazut in Europa de est. Asta nu inseamna ca ele nu exista, dar nu se axeaza atat de mult pe preventie. Cred ca aceasta e o nisa cu foarte mare potential.

DB: Care ar fi dezavantajul lipsei unuia astfel de program?
CF: Sunt multi oameni care ajung la "burn-out" (epuizare fizica si nervoasa - n.r.), deoarece nu fac recuperare intre perioadele de stres maxim, iar companiile platesc sume fabuloase pentru reintegrarea lor.

DB: De ce credeti ca lipsesc programele de stres-management din oferta angajatorului roman?
CF: Am observat ca stres-managementul este o notiune noua in Romania. Lumea nu se gandeste la acest concept, iar notiunea este de cele mai multe ori o nebuloasa. Nu stii "de unde sa o apuci" si ai nevoie de ceva practica, iar aici intervine coach-ul care te ajuta sa o intelegi si sa faci ceva ca sa te tratezi.

DB: Cum credeti ca poate fi evitat "burn-out-ul" angajatilor?
CF: Cheia sta in preventie, la fel ca si in cazul bolilor. Daca investesti in corpul si in santatatea ta, este mai bine decat sa tratezi o boala. Asa ii scoatem din business pe doctori - exagerez un pic, dar asta e ideea - este mai bine si mai ieftin sa previi decat sa gestionezi pagubele.

Integral in Daily Business



Tags: afacerimanagementstresresurse umanemanagementul resurselor umanemanagementul stresuluicoachleadership


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Psiho-fizio-terapeutii ajuta la combaterea stresului in companii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."