Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorie de viermi pentru pescuit



Intrebare: Am un mic magazin de produse pentru pescuit si as dori sa deschid si o crescatorie de viermi pentru pescuit, in principiu pentru a-i vinde in magazinul meu si, daca se poate, sa fac distributie. Spuneti-mi, va rog, de ce este nevoie pentru o astfel de crescatorie loc, procedura, ustensile si ce acte se cer pentru a fi totul legal.

Raspuns: Vom face referire la o ferma de rame, pentru ca am presupus ca la acestea va referiti. Principalele tipuri de rame pe care le puteti folosi sunt: Eisenia foetida, Lumbricus rubellus, Perionyx excavatus, Eudrilus Engeniae, Lumbricus terrestris, Dendrobena Veneta si hibridul rosu de California. In Romania se recomanda cresterea ramei Eisenia foetida pentru ca se adapteaza cel mai bine la conditiile de clima specifice tarii noastre.

Resurse necesare:

- 1 incapere magazie, camera de subsol
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

- 40-50 de containere de plastic sau lemn
- acces la o sursa de apa
- deseuri din gospodarie

Realizarea unei ferme de rame de mici dimensiuni este o operatiune relativ facila care implica costuri reduse. In principiu trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

1. Amenajati spatiul. Puteti creste ramele in containere din plastic sau din lemn dispuse in spatii intunecate pentru ca ramele iubesc intunericul.
2. Realizati substratul nutritiv. Incepeti cu niste bucati de ziar umede, dar nu ude. Adaugati pamant de gradina, cateva coji zdrobite de la oua fierte si iarba. Mentineti amestecul umed, dar nu ud.
3. Plasati ramele in substrat. Stropiti substratul realizat cu multa apa si amplasati ramele. Este bine sa realizati aceasta operatiune sub o sursa puternica de lumina pentru ca ramele se vor ascunde rapid in substrat.
4. Hraniti ramele. Puteti hrani ramele cu o varietate mare de deseuri si alte produse din casa: coji de oua, coji de fructe, legume, hartie. Nu trebuie sa hraniti ramele cu alimente acide cum ar fi lamai, portocale orice tip de citrice in general.
5. Colectati ramele. O modalitate foarte facila de colectare a ramelor consta in hranirea ramelor dintr-o singura parte a containerului pentru o saptamana. Ramele vor invata repede sa se deplaseze spre regiunea cu hrana. Dupa o saptamana veti avea pamantul si ramele separate.

Pentru a infiinta o ferma de rame trebuie sa inregistrati afacerea la Registrul Comertului la capitolul "Ferme mixte si alte animaleā€. Apoi, trebuie sa obtineti certificatul de producator si autorizatia de mediu pentru activitatea de productie de viermi pentru pescuit.

Tags: crescatorie viermipescuitmagazinferma ramesubstrat nutritivcertificat de producator


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Crescatorie de viermi pentru pescuit
Rating:
Nota: 4.05 din 61 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
barac marian 29-Iun-2020
Cred ca persoana s-a referit la viermi. pescarii cand vorbesc de rame nu spun vierme. Rama este rama-rosie,neagra,alba.
Viermii sunt lave de musca special crescuti pentru pescuit cum spun englezii maggot. Ok!
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"