Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TOP: 7 modalitati prin care iti poti motiva angajatii



O strategie si un plan de marketing bune nu sunt intotdeauna suficiente pentru a asigura succesul unei companii. Mai este un element extrem de important: motivarea angajatilor.

Un angajat care se simte bine in pielea sa la locul de munca este mult mai productiv. Nu va pierde timp din cauza deprimarii si a anxietatii ca isi poate pierde jobul pentru ca nu este apreciat de sef. Iar ca sa motivezi un salariat nu ai nevoie neaparat de bani, ci de tact si intelepciune.
 
Potrivit autorului Todd Patkin, cele trei elemente esentiale pentru motivarea unui angajat sunt: aprecierea, respectul si... putina afectiune.
 
Daca oamenii se simt parte a unei companii, vor reprezenta o sursa de inspiratie si pentru noii angajati. Vor lucra peste program, deseori fara pretentii salariale mai mari, din afectiune pentru produsele si serviciile de care se ocupa si lumea va afla in scurt timp cat de "cool" este angajatorul lor.
 
Iata care sunt cele 7 modalitati prin care un sef isi poate motiva angajatii:
 
1. Mergi si cunoaste-i la nivel personal. Intreaba-i care le sunt pasiunile si interesele sau cum isi vor petrece weekendul. Vor simti ca sunt tratati ca o personalitate individuala si nu ca orice alt angajat.
 
2. Asigura-te ca stiu ca aptitudinile lor sunt necesare in companie. Chiar daca au o responsabilitate mica in companie, angajatii au nevoie sa stie ca ea are sens si ca este necesara.
 
3. Fa-i sa se simta ca si cum ar "detine" o parte din companie. Asta nu inseamna ca trebuie sa le oferi actiuni la firma. Cu cat angajatii se simt mai conectati de companie, cu atat mai mult vor lucra pentru ea. Le puteti da sentimentul de apartenenta cerandu-le opiniile atunci cand vine vorba de noi decizii sau schimbari. Pana la urma tot tu esti cel care decide, insa nu stii de unde sare iepurele.
 
4. Trateaza-i diferit. Angajatii tai nu sunt drone de pe un cub de borgi, programate toate sa aiba aceleasi necesitati. Nu-ti trata forta de munca ca pe o masa omogena, ci fiecare angajat diferit. Astfel, de fiecare data cand le oferi feedback, il vor lua mult mai in serios, deoarece stiu ca acesta ii priveste personal.
 
5. Concentreaza-te pe fortele lor. Fiecare individ are aptitudini si putere de munca diferite. Incearca sa te concentrezi pe acestea si nu pe slabiciunile lui. Arata-i cum sa isi imbunatateasca aptitudinile.
 
6. Sustine-i atunci cand iau initiative riscante. Echipa ta trebuie sa stie ca poate veni cu idei riscante de afaceri care, daca nu dau rezultatele garantate, nu vor atrage automat pedepse. Unele din cele mai bune produse si servicii au aparut datorita riscurilor asumate de anumiti oameni.
 
7. Lasa usa mereu deschisa. Daca stai in spatele unei usi inchise toata ziua de lucru, niciun angajat nu se va simti confortabil sa vine pentru a se consulta cu tine. Fa-i pe angajatii tai sa simta ca oricand pot sa intre in biroul tau fara a le fi teama ca te deranjeaza. Nu trebuie sa ajungi tipul dur din spatele usii inchise.

Articol preluat de pe www.manager.ro

Tags: topmotivaremotivare angajaticompaniitodd patkin


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

TOP: 7 modalitati prin care iti poti motiva angajatii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"