Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa comunici eficient prin telefon



Cum sa comunici eficient prin telefon

  • Zambeste in timp ce vorbesti. Zambetul te ajuta sa insufli caldura si energie vocii tale.
  • Trateaza persoana de la receptie ca pe un profesionist. Smecheriile te vor face doar sa pari smecher. Nu te vor ajuta sa castigi incredere.
  • Stai in picioare in timp ce vorbesti. Este o alta modalitate de a te asigura ca vocea ta este puternica, energica si se transmite bine.
  • Foloseste o oglinda cand efectuezi o convorbire telefonica. Aceasta te va ajuta sa iti amintesti sa zambesti si sa iti folosesti muschii fetei pentru a comunica mai bine prin firele telefonice.
  • Daca esti apelantul sau beneficiarul telefonului, concentreaza-te asupra discutiei.
  • Nu naviga pe Internet, nu iti verifica e-mailul sau nu iti face curat pe birou in timp ce vorbesti la telefon.
  • Cand dai un telefon, nu intreba persoana de la capatul firului: „Aveti cateva minute la dispozitie?“ Astazi, nimeni nu are niciodata timp pentru nimic. In schimb, da o tenta pozitiva intrebarii. „V-am prins intr-un moment favorabil? Da?“

Contracte si Acte Esentiale pentru Managementul Resurselor Umane
din firma dvs.
Click aici!

  • Foloseste scenariile cu grija. Este recomandat sa iti planifici exprimarea la telefon si este esential sa ai sintagme potrivite pentru a fi sigur ca iti atingi punctele-cheie. Fii totusi precaut, intrucat o discutie purtata dupa un scenariu poate suna ca si cand ar fi inregistrata.
  • Stabileste urmatoarea intalnire. Indiferent de cat de bine s-ar putea sa decurga prima intalnire, vei dori sa stabilesti o intalnire fata in fata sau, cel putin, o alta convorbire telefonica. Pregateste sugestii concrete pentru intalnirea urmatoare.
  • Afla cine controleaza convorbirea. Daca tu esti cel care ai sunat, este responsabilitatea ta sa controlezi agenda si sa conduci convorbirea catre o concluzie.
  • Foloseste un limbaj profesional si corect din punct de vedere gramatical. Nimic dintr-o convorbire telefonica nu anuleaza regulile de eticheta si protocol.
  • Cand intra casuta vocala, lasa un mesaj concis, clar si articulat care contine numai punctele-cheie intr-un limbaj de afaceri. Transmite-le celor care te suna ce ar trebui sa faca pentru a se asigura ca iau legatura cu tine.

Arta conversatiei telefonice

- Cand folosesti un telefon celular pentru o convorbire de afaceri, ia seama la ce se intampla in jur. Fii discret cand discuti afaceri intr-un loc public.
- Ai grija ca noile tehnologii din telefonie, cum ar fi apelul in asteptare, tonurile de apel si alte dispozitive, sa nu impiedice atingerea obiectivului tau de construire a relatiilor de afaceri.


Tags: comunicaretelefonafaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum sa comunici eficient prin telefon
Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"