Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de afaceri: Centru de zi pentru persoanele in varsta



Aveti in familie un bunic sau chiar un parinte care se apropie de 80 de ani (sau poate chiar a depasit binisor aceasta varsta) si care nu prea se mai descurca singur? Daca da, normal ca n-o sa-l lasati fara ajutor, ci o sa cautati o solutie: o sa va ganditi, de exemplu, sa il luati la dvs. acasa, dar veti realiza rapid ca asta nu este chiar ce mai buna varianta, pentru ca si dvs. si sotia aveti slujbe si sunteti plecati aproape toata ziua de acasa. Si n-ati vrea sa il lasati pe batran singur, sa umble la aragaz si sa-l uite deschis sau pur si simplu sa se plictiseasca. Asa ca o sa va ganditi la altceva, anume sa ii angajati o asistenta sociala particulara care sa vina la el acasa vreo doua ore pe zi, sa-l ajute la treburile mai dificile si sa faca totodata conversatie cu el. Aceasta ar fi o solutie buna, dar ea nu i-ar oferi totusi batranului prea multe satisfactii. E-adevarat, el s-ar simti ceva mai bine in cele cateva ore cat ar dura vizita asistentei, dar in rest s-ar lovi de aceeasi plictiseala si de acelasi sentiment de inutilitate.

Nimic nu este mai important pentru un copil decat joaca, din zi si pana-n noapte! Transforma aceasta placere a copiilor, intr-o super afacere pentru tine! Centru de joaca pentru copii...si castigi bani "in joaca"! Click aici!

Solutia pentru o astfel de situatie, cu care se confrunta nu putina lume, consta in amenajarea unui centru de asistenta, adica a unui spatiu special unde batranii sa fie adusi dimineata si unde sa isi petreaca intreaga zi, desfasurand impreuna diverse activitati care sa le alunge plictiseala. Totul sub supravegherea atenta a unui personal calificat, capabil sa rezolve intr-un mod foarte competent orice neajuns. Batranii ar urma ca seara sa fie transportati inapoi acasa la ei, fie de catre rude, fie de catre personalul centrului, a doua zi totul luandu-se de la capat, dar cu alte activitati desfasurate in centru, pentru a se evita monotonia.

Este, daca vreti, un fel de gradinita, doar ca in acest caz clientii nu mai sunt copiii, ci batranii. Dar, la fel ca la gradinita, si aici s-ar plati o taxa lunara, ceva mai consistenta dat fiind ca munca personalului din acest centru este mult mai dificila. Va prezentam drept model varianta germana a acestei afaceri.

Informatii pe scurt(*)


Capitalul minim de pornire...............………..23.900 euro
Profit mediu inainte de impozitare.......4.000 euro pe luna(**)
Potential de crestere.................................…………..mare
Situatia pietei............................................………….buna
Factori de risc..........organizarea activitatii, gasirea personalului potrivit, conditiile oferite clientilor
Desfasurarea afacerii ca o a doua ocupatie....nu este posibil

Afacerea este indicata asistentelor medicale, oamenilor cu inclinatii spre serviciul social.

*cifrele se refera la piata din Germania
**cu munca proprietarului

Scurta descriere: o altfel de afacere
Cine paraseste orasul Hanovra prin nord, trece la un moment dat prin fata sediului unei firme neobisnuite: ASK - Centru de zi sta scris cu litere verzi, groase, pe frontispiciul cladirii firmei. In interior, in jumatatea dreapta a spatiului amenajat sunt asezate in cerc fotolii confortabile, iar in cealalta jumatate stau barbati si femei in varsta la mese si mananca sau discuta unii cu ceilalti. Se mai poate vedea si bucataria centrului, o garderoba, cateva rafturi si multe lucruri care fac spatiul luminos si odihnitor. Secretul acestui imobil: este primul centru de zi privat din Hanovra.

Pentru Udo Winter, specialist in socio-pedagogie si gerontolgie si directorul centrului ASK, un lucru este foarte clar: „Trebuie sa punem bazele unor astfel de centre, pentru ca am vazut cat de mare este cererea pentru locuri. De sase ani noi furnizam ambulatoriu servicii de asistenta medicala si sociala in sistem privat pentru batrani si oameni bolnavi. De-a lungul acestor ani am remarcat ca foarte multi dintre acestia sunt singuri sau sunt o povara pentru cei apropiati, deoarece au multe nevoi pe care le vine greu sa si le indeplineasca singuri. Iar rudele lor, persoanele tinere din familie, au slujbe si nu se pot ocupa de ei. In plus, acesti batrani care stau singuri acasa sunt subalimentati si dupa un timp relativ scurt apar asa numitele cazuri sociale, care se sfarsesc de cele mai multe ori cu internarea intr-un azil-spital. Noi ne-am gandit insa ca acest lucru s-ar putea evita daca ar exista alternative, asa ca am ajuns sa completam serviciile ambulatorii cu cele ale unui centru de zi pentru batrani.”

La inceput a fost, desigur, analiza
Inainte de a deschide centrul sau de asistenta, Udo Winter a adunat toate informatiile necesare de la centrele similare deja existente. Seful sau, Otto Grunberger, proprietarul firmei ASK, i-a dat unda verde pentru infiintarea centrului, cu toate riscurile economice pe care le implica. El a vazut in acest centru de asistenta, considerat o oferta complementara a serviciului ambulatoriu, o investitie profitabila pe termen lung. In urmatorul an, Winter a reusit sa gaseasca un spatiu potrivit si sa-l reamenajeze corespunzator spatiul, iar in scurt timp a deschis centrul.

Inainte de toate insa, el a realizat o analiza a necesarului si a situatiei locale, care a cuprins printre altele urmatoarele puncte: Cum arata structura populatiei in diferitele parti ale orasului? Ce domenii acopera noul serviciu? Unde este cel mai indicat sa se deschida un astfel de centru? Winter este sigur: centrele de zi trebuie sa fie pozitionate in zone centrale. El a ales cartierul Vahrenwald, pentru ca acolo locuiesc foarte multi oameni. Un spatiu al unui fost restaurant, cu o suprafata de aproximativ 180 mp, a constituit locatia ideala pentru amenajarea centrului. Acesta a fost organizat cu vedere la strada principala, astfel incat batranii care vin aici pot vedea agitatia de afara si nu se simt izolati de intamplarile cotidiene. Udo Winter a incheiat contractul de inchiriere si a inceput reamenajarea.

Totul a fost gandit tinand cont de problemele viitorilor sai oaspeti. Instalatiile si constructiile destinate persoanelor cu handicap au fost concepute si construite pentru o utilitate maxima. Zona in care se gaseste bucataria este deschisa complet catre sala de mese, in acest fel oaspetii putand vedea cum se prepara mancarea si chiar sa dea o mana de ajutor. Zona destinata pentru discutii si recreere ofera suficient spatiu pentru cei care vor sa motaie dupa masa de pranz, pentru gimnastica pe grupe, pentru citit sau pentru discutii la telefon. Winter a proiectat de asemenea o camera pentru un doctor, precum si un dus pentru persoanele cu handicap locomotor.

Pentru mai multe detalii apasa aici



Tags: centru batranibatraniidei de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dosare de afaceri: Centru de zi pentru persoanele in varsta
Rating:
Nota: 4.38 din 8 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."