Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce aveti nevoie de contracte?



 Importanta unui contract bine intocmit

Incheierea unui contract este libera si, mai mult, partile contractante pot stabili continutul contractului pe baza acordului de vointa.

Contractul este un act juridic civil concretizat in acordul de vointa a doua sau mai multe persoane, incheiat in scopul de a crea, a modifica sau a stinge intre ele drepturi si obligatii.

Orice contracte se bazeaza pe un acord de vointa. Dumneavoastra sunteti de acord sa creati, modificati sau stingeti drepturi si/sau obligatii.

Orice lucru din viata dumneavoastra este guvernat de contracte. Din primul moment, viata dumneavoastra este sub semnul lor. Cetatenia, spre exemplu, este un contract cu statul in care te-ai nascut sau chiar traiesti! Orice vanzare sau cumparare, casatoria, o masina noua... orice miscare faci conduce la acceptarea unui contract sau este o consecinta a existentei lor.

Cu atat mai mult acest lucru este valabil in afacerile dvs. Firma este rezultatul unui contract intre dumneavoastra si partenerii, furnizorii, debitorii sau clientii pe care ii aveti, intre dumneavoastra si statul in care ati infiintat-o.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Prin contract se infaptuiesc cele doua componente ale vietii economice: productia si circulatia marfurilor prin intermediul banilor. Cel mai des intalnit, in domeniul comercial, este contractul din continutul caruia rezulta ca de la data perfectarii lui se nasc drepturi si obligatii reciproce si interdependente intre parti. Aceasta inseamna ca in schimbul obligatiei de a livra un produs, cealalta parte se obliga, reciproc si interdependent, sa plateasca un pret.

Cele mai bune afaceri se fac cu cele mai bune contracte!

137 contracte comerciale
la pretul unei singure ore de consultanta!
Acum in format tiparit si electronic

Ati intalnit un client bun, dispus sa accepte pretul pe care l-ati solicitat si doriti sa-i plasati imediat serviciile sau marfurile solicitate. Dar sunteti sigur ca este un partener de afaceri de incredere? Ca va plati pretul, stabilit de comun acord, in termenii stabiliti? Poate ca are dificultati financiare si va puteti trezi ca ati livrat marfa unei persoane cu care ori nu ati incheiat un contract ori ati incheiat unul nu foarte acoperitor si, ca urmare, constatati ca nu aveti toate datele exacte pentru a va recupera banii.

Este drept, rapiditatea incheierii tranzactiilor reprezinta o conditie a succesului in activitatea comerciala.

De aceea, profitand de necesitatea incheierii contractului in mare graba, este indicat sa aveti pregatite mai multe contracte comerciale cadru, in functie de nevoia tipului de afacere pe care doriti sa o incheiati.

Acestea trebuie sa fie concepute cu mare grija si atentie pentru a va proteja interesele si drepturile dumneavoastra, astfel incat sa respectati cadrul legal si normele moralei, si nu in fraudarea partenerului (daca doriti sa faceti afaceri bune, si pe viitor, cu acesta sau cu alti parteneri).

Va intrebati, si pe buna dreptate, ce tip de contract comercial cadru va trebuie, ?deoarece eu fac tot felul de afaceri...?.

Cu privire la tipurile de contracte comerciale, de regula se disting urmatoarele grupe:

1) contracte de vanzare-cumparare (cel mai important contract atat pe planul comertului intern, cat si in relatiile comerciale internationale);

2) contracte de intermedieri (contract de mandat, contract de comision, contract de agency);

3) contracte de concesiune (contract de concesiune exclusiva, contract de franchising);

4) contracte de transfer de tehnologie (contract de licenta, contract de know-how, contract de consulting-engineering);

5) contracte de finantare a operatiilor comerciale (contract de leasing, contract de factoring) etc.

Pentru mai multe articole despre: Corespondenta in afaceri apasa aici


Tags: contracteafacericontract


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

De ce aveti nevoie de contracte?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"