Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Popcorn-shop: o idee adusa din S.U.A.



Este vorba de un mic magazin care ofera o multime de sortimente de popcorn, cu cele mai diverse arome. Productia se face la fata locului, uneori chiar la solicitarea directa a unui client care doreste o anumita aroma. Printre cumparatorii delicioaselor creatii se numara atat trecatorii din zona (multi sunt clienti fideli), cat si angrosisti, centre de inchiriat casete video/DVD-uri sau diverse agentii care organizeaza evenimente.

“In urma cu trei ani lucram ca grafician in Chicago. Acolo magazinele de acest gen rasareau ca ciupercile dupa ploaie si atrageau o multime de clienti, care comandau acest produs chiar ca masa de pranz. Atunci m-am gandit ca acest lucru ar trebui sa functioneze si in Germania”, spune Berit Schirrow (28 de ani), cofondatoare si asociata a firmei Lucy’s din Berlin.

De astazi am un sef simpatic. Pe mine insumi!”
Alegeti afacerea perfecta pentru dvs. dintre cele
101 super-idei prezentate pe DVD-ul “
101 idei de afaceri”!

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Impreuna cu trei asociati a reusit sa adune 60.000 euro capital de pornire, fara sa apeleze la credite, si a deschis in octombrie 2004 primul Popcornshop Lucy’s, in cartierul berlinez Spandau. Un an si jumatate mai tarziu, magazinul era deja infloritor. „Am fost cu totii incepatori in domeniu, de aceea ne-a luat mult timp pana am pus la punct toate sortimentele, care sa se diferentieze de obisnuita oferta «cu sau fara sare» prezenta in cinematografe”, povesteste intreprinzatoarea care, pe langa acest popcorn shop, se ocupa si de agentia de creatie publicitara StepSeven.

Popcornul este preparat dupa retete proprii
Inainte sa deschida afacerea, Schirrow si partenerii ei au cautat furnizori potriviti de materie prima, precum si producatori de aparate de popcorn. Porumb din culturi controlate, uleiuri, condimente produse dupa indicatii precise si saruri speciale – toate acestea sunt aduse acum „din toata lumea”, iar aparatele de popcorn – din S.U.A.
Popcornul se prepara prin procedura „Wet-Popping”, unde grauntele de porumb pocnesc pe o pelicula de ulei incins, utilizandu-se doua aparate: unul pentru expandarea propriu-zisa si altul pentru caramelizare. „Spre deosebire de producatorii mari, noi nu fabricam popcornul industrial, la scara mare, ci intr-o varianta homemade, dupa retete proprii si in functie de dorintele clientilor. Astfel suntem primul popcorn-shop din Germania destinat pasionatilor de acest produs”, explica Falk Engelmann, unul dintre asociati. “Putem face orice fel de popcorn, cu orice aroma. Condimentele sunt adaugate in forma caramelizata si sunt absorbite complet, pentru ca lasam suficient timp pentru asta. Urmarea imediata este ca popcornul nostru devine mai greu (procesul de caramelizare creste greutatea cu aproape doua treimi), dar si mult mai gustos. Din aceasta cauza nici nu e nevoie sa folosim pungi uriase. Motoul nostru este: «Mai putin volum, dar mai mult gust!»”

Popcorn-shop
Ideea: vanzarea de sortimente variate de popcorn aromat, din productie proprie, prin intermediul unui magazin cu ambianta de cafenea.
Investitia initiala: cca 60.000 de euro pentru amenajare, aparate, materie prima, chiria spatiului si forta de munca.
Cifra de afaceri: la 600 de clienti lunar, Lucy’s ajunge la o cifra de afaceri de 6.700 euro, la care se adauga incasarile din vanzarile en gros catre firmele de catering si diversi alti clienti.
Afacerea presupune costuri fixe relativ mici si se potriveste cu precadere zonelor centrale ale oraselor, puternic frecventate. Exista si un bun potential de desfacere catre cumparatori en gros si achizitori de francize.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: popcornidei de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Popcorn-shop: o idee adusa din S.U.A.
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."