Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de pregatit sunteti pentru afaceri?



Cunosc pe cineva care, de 8 ani, este agent de distributie pentru diverse firme. Merge din magazin in magazin, intreaba de patron, discuta cu acesta, lasa oferta pentru a fi studiata, aduce si niste mostre daca e cazul, apoi, daca treaba se leaga, vine cu marfa.



Lucreaza pe baza de comision din sumele platite de magazinele-client, ca urmare se implica si in incasarea banilor – mai finut, mai agresiv, dupa cum se prezinta situatia. Simte imediat daca interlocutorul e interesat de o anumita oferta, stie destul de precis daca va avea sau nu probleme cu acesta la plata facturilor. 

Persoana  in cauza a distribuit de toate, de la napolitane la fier-beton. Nu are cine stie ce studii si nu cred ca a pus vreodata mana pe o carte de marketing. Dar spune cu mandrie ca, in ciuda acestor lipsuri, poate vinde oricand de 10 ori mai mult decat orice absolvent magna cum laude de ASE. Si eu il cred.

Experienta , aceasta temelie a succesului in afaceri , nu inseamna strategii predate pe la cursuri si seminarii de tot felul. Nu inseamna nici sfaturi de la prieteni, nici povesti motivationale citite pe Internet. Toate astea le uiti a doua zi. Experienta inseamna invataminte rezultate din contactul cu lumea reala, din efortul practic, concret, de zi cu zi, de a face o afacere . Acestea sunt singurele invataminte adevarate.



Da, cand esti implicat pana-n gat intr-o afacere si te lovesti de un obstacol acolo unde nici nu gandeai ca ar putea fi vreun obstacol, cand descoperi pe propria piele ca un lucru despre care erai sigur ca va merge de fapt nu merge – de-abia atunci poti spune ca inveti ceva. Ceva valoros, pe care te poti baza 100% si alta data. Pentru ca aici nu mai e vorba de parerea lui X, chiar daca X este un mare profesor universitar, ci de “parerea” pietei. Singura parere care conteaza.

Va ganditi sa intrati in afaceri? Atunci cautati mai intai sa castigati ceva experienta,  cautati realitatea din teren. Nu e greu, nu e costisitor si poate fi chiar fascinant. E suficient sa va implicati de buna voie in tot felul de actiuni care presupun contactul cu oamenii (cu cat mai multi oameni): 1) Dati un anunt la mica publicitate si vedeti cate persoane va suna; 2)  Intrati intr-o primarie si luptati-va sa obtineti un aviz oarecare; 3) Incercati sa vindeti un autoturism in targ. Si chiar daca atunci cand faceti aceste lucruri nu va ganditi inca serios sa demarati o afacere , veti descoperi mai tarziu ca tocmai datorita acestor lucruri sunteti pregatit sa demarati o afacere .


www.ideideafaceri.ro

Tags: afacereafaceriidei de afacerifirmeinfiintare firmapiatafrancizemanagementul afacerilorbani


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cat de pregatit sunteti pentru afaceri?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."