Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajare inginer si subinginer



Intrebare: Pe un post de inginer se poate angaja o persoana cu functia de subinginer? Ce functie va avea, in aceasta situatie aceasta persoana, inginer sau subinginer?

Dar pe un post de subinginer, se poate angaja un inginer? Daca da, atunci ce functie va avea acea persoana, inginer sau subinginer?

Raspuns: Pentru angajarea in anumite functii, ocupatii este necesara indeplinirea conditiilor de studii obligatorii exercitarii acelor functii. Functia, ocupatia trebuie inteleasa ca postul pe care se face angajarea si regasit in organigrama angajatorului.
Uneori specializarea obtinuta prin studii (profesia) poate coincide cu ocupatia exercitata efectiv la locul de munca, deci cu postul pe care se face angajarea, alteori nu coincide.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Un exemplu de profesie care nu coincide cu ocupatia: o persoana de profesie medic poate avea ocupatia/functia de director.
Un exemplu de profesie care coincide cu ocupatia: inginer metalurg.

Astfel, pentru angajarea pe postul de inginer metalurg persoana trebuie sa indeplineasca conditiile de studii specifice, respectiv absolvent cu diploma de inginer al unei facultati in domeniul ingineriei metalurgice.
Tot astfel, o persoana cu studii de subinginer intr-un anumit domeniu se poate incadra pe postul de subinginer in baza diplomei de subinginer detinute.

In situatiile prezentate, respectiv in cazul angajarii pe postul de inginer sau pe postul de subinginer apreciez ca incadrarea trebuie sa se faca pe posturi corespunzatoare studiilor absolvite, adica pe un post de inginer, respectiv pe un post de subinginer, neputandu-se incadra un inginer pe un post de subinginer sau subinginer pe un post de inginer.

In ceea ce priveste posturile de la nivelul angajatorului, organigrama poate fi modificata de organul care are competenta la nivelul respectivului angajator, astfel incat un absolvent cu diploma de inginer al unei facultati in domeniul ingineriei sa detina un post de inginer in acel domeniu, iar un candidat cu studii de subinginer sa fie incadrat pe un post corespunzator de subinginer.

Tags: angajare inginer si subinginerdiplomapostorganigramacandidat cu studii


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Angajare inginer si subinginer
Rating:
Nota: 4 din 4 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
Sub Inginer 11-Mar-2023
Va vorbesc de sub inginer. E greu ca s-a lasat pe mine si are 130 de kile.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"