Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programare medicina muncii



Intrebare: Avand in vedere ca programarea la medicina muncii nu este imediata, firma X are contract cu o institutie abilitata si dureaza si 1-2 saptamani. Este posibila angajarea unei persoane doar cu adeverinta de la medicul de familie, urmand ca ulterior sa faca si medicina muncii?

Raspuns: Conform HG nr. 355 din 11 aprilie 2007, examenul medical se face inainte de angajare, iar dupa angajare este obligatorie efectuarea periodica a acestuia. Aceste examene difera in functie de postul si domeniul in care urmeaza sa efectuati angajarea. Pentru persoanele incadrate pe un post ce presupune munca de birou un examen clinic general este suficient. In cazul persoanelor care urmeaza sa aiba in dotare o masina de serviciu sunt necesare si alte tipuri de teste, pe langa examenul general, precum un examen psihologic, examen oftalmologic, audiometrie, EKG, glicemie, examen ORL la indicatia medicului specialist de medicina muncii.

Persoanele care isi desfasoara activitatea in ture de noapte, pe langa examenul clinic general, trebuie sa efectueze si alte tipuri de teste: glicemie, EKG, examen psihologic.

In cazul angajarii in domeniul medical, persoanele vor trece printr-un alt set de analize, pe langa cel general: examen coprobacteriologic, coproparazitologic, testul sifilis, teste care se repeta periodic.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


In cazul persoanelor care lucreaza in colective sau cu copii mici, de asemenea testele sunt obligatorii inaintea angajarii: hepatita, sifilis, SIDA, diverse afectiuni virale si asa mai departe. Pentru cei care lucreaza cu substante chimice este obligatorie efectuarea unui test alergologic, pe langa alte teste prevazute.

Tags: medicina munciiexamen medicalekgdomeniul medicalhepatitaafectiuni virale


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Programare medicina muncii
Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."