Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tichete de masa acordate unui salariat cu contract de munca cu timp partial



Conditiile de acordare de catre angajatori a tichetelor de masa sunt cele prevazute de HG nr. 5 din 14 ianuarie 1999 pentru aprobarea Normelor de  aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 1999.

Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea si nu pot considera utilizat mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucrata din luna pentru care s-a efectuat distribuirea.

Numarul de tichete utilizate de un salariat intr-o luna este cel mult egal cu numarul de zile lucratoare in care este prezent la lucru in unitate si nu poate depasi numarul de zile lucrate, potrivit art. 11, stabilit de angajator.

Potrivit art. 35 din  Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa aprobate prin HG nr 5/1999, in cazul cumulului de functii, tichetele de masa pot fi acordate numai de catre angajatorii unde salariatii in cauza isi au functia de baza, potrivit legii.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Potrivit art. 35 din Codul muncii adoptat prin Legea nr. 53/2003, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. De asemenea, salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza.

Daca salariatul in cauza a declarat drept functie de baza celalalt loc de munca, acel angajator este singurul care ii poate acorda tichete de masa.

Prin urmare, nu se pot acorda tichete de masa unui salariat cumulard in afara functiei de baza, chiar daca la nivelul societatii s-a stabilit acordarea tichetelor de masa pentru toate categoriile de salariati.


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Tichete de masa acordate unui salariat cu contract de munca cu timp partial
Rating:
Nota: 4 din 3 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

3ComentariiAdauga comentariul tau

1
david vlad 20-Mai-2010
se pot acorda penalizari la tichetele de masa???ex:nu ai executat un ordin al sefului.multumesc
2
Alina Riti 16-Apr-2010
O persoana are 2 contracte de munca dar unde are functia de baza nu se acorda tichete de masa, atunci intrebarea mea este: la cealalta firma la care e angajat cu timp partial si nu are functia de baza, dar firma acorda tichete personalului angajat, angajatul in cauza poate beneficia de tichete de masa?
3
crenguta 11-Feb-2010
exista un exemplu concret: salariat care are un singur contract de munca, deci functia de baza este la acest angajator, dar are norma de lucru de 6 ore/zi, ceruta de respectivul angajat si finalizata aceasta dorinta printr-un incheierea unui act aditional in acest sens. Cate tichete de masa primeste?
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"