Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se calculeaza cei 85% din venitul net sau brut pentru indemnizatie de cresterea copilului



Intrebare:

Am si eu o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani.
Cum se calculeaza cei 85% din venitul net sau brut pentru indemnizatie de crestere copilului de pana la 2 ani?
Si daca sunt gemeni se ca;culeaza altfel?

Fisa postului, recrutare si selectie, motivarea angajatilor, recompensare, evaluarea performantelor... Click aici!

Raspuns:

Potrivit dispozitiilor art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1)şi (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzator fiecarei categorii de venit.

Potrivit art. 6 coroborat cu art. 6 indice 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de o singura indemnizatie persoanele care au dreptul la concediul pentru cresterea copilului pentru primele trei nasteri sau pentru primii trei copii.



Tags: legea mamelorcum se calculeaza cei 85% din venitul net sau brutindemnizatie crestere copilindemnizatie crestere copil 2009


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum se calculeaza cei 85% din venitul net sau brut pentru indemnizatie de cresterea copilului
Rating:
Nota: 4.42 din 43 voturi

Articole conexe

Se poate acorda retroactiv sporul de vechime?

Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca ii confera salariatului vechime in munca (art. 16 alin. (4) din Codul muncii ). Asadar,...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Conceperea unui anunt de angajare eficient

de Www.legislatiamuncii.ro
Plan de actiune Cititi anunturile existente in presa pentru posturi similare celor vizate de dumneavoastra. Atunci cand urmariti astfel de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Model incetare CIM ca urmare a constatarii nulitatii

............................................................................................. 1 Adresa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Acordarea concediului fara plata prin rotatie

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare Se pot trimite in concediu farasalariu, prin rotatie, cate o luna, salariatii care datorita caracterului sezonier al activitatii firmei, in...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

10ComentariiAdauga comentariul tau

1
Pasca angela 24-Aug-2011
cum se procedeaza daca eu doresc sa iau concediul prenatal , iar concediul pentru cresterea copilului vrem sa-l ia sotul?
unde trebuie sa ma interesez/
va multumesc!
2
Gina 08-Dec-2010
Buna seara! As avea 2 intrebari la care va rog din suflet sa-mi raspundeti.
1.sunt insarcinata in trei luni si sunt in somaj pana pe 9 Ianuarie, cu ce data ar trebui sa ma angajez ca sa beneficiez de indemnizatia ptr cresterea copilului?
2. Mi s-a propus sa lucrez cu in baza unui contract de conventie civila la o SC, cum ar trebui sa arate contractul ca sa fie acceptat ca venit ptr a putea beneficia de indemnizatie... sau sub ce forma as putea sa ma angajez ca sa pot lua indemnizatia si pana la ce data daca se presupune ca as naste pe 25 iunie 2011?
Va multumesc anticipat
3
Rotaru Andra 14-Mai-2010
la un salariu de 1300 lei brut cat o sa fie indemnizatia pentru cresterea copilului. mentionez ca tb sa nasc la sfarsitul lunii iulie.
multumesc.
4
maria 05-Ian-2010
As fi recunoscatoare daca mi s-ar raspunde.
Eu lucrez in mediu toxic, in urma cu o luna urma sa fiu trimisa la un training in strainatate, in urma caruia o perioada de timp nu trebuia sa parasesc firma sau sa nu-mi indeplinesc sarcinile.
Atunci eu i-am transmis sefului meu, si in scris, dorinta mea si a sotului meu de a avea un copil. De asemenea i-am explicat ca atat in momentul conceptiei cat si a sarcinii o trebuie sa nu execut anumite atributii. Pe atunci, fiind la prima nastere nu stiam drepturile unei femei, am mizat pe incredere in sufletul sefului. Inca nu mi s-a raspuns, are dreptul sa ma dea afara? Noi in aceasta luna ne-am protejat si am incercat sa-mi gasesc alt loc de munca dar nu am gasit, doar este criza economica. Se poate numi discriminare daca va decide sa ma dea afara deoarece o sa raman insercinata?

Cu stima,
Maria
5
iuliana 16-Nov-2009
Buna ziua.Am si eu o intrebare ,am nascut in mai ,in anul anterior nasterii am realizat venituri de 17038 RON cat ar trebui sa fie indemnizatia?
6
mihes alexandra 25-Oct-2009
buna ziua!am si eu o intrebare:as dori sa raman insarcinata ,dar firma la care lucrez urmeaza sa ne incheie contractul de munca timp de o luna ,in care vom fi platiti cu 75%din salariuun fel de somaj tehnic,cred... si as dori sa stiu daca ma va afecta aceasta la primirea indemnizatiei de crestere a copilului,in cazul in care as ramane insarcinata in acea perioada!va multumesc!
7
CRUCEAT ANITA 29-Sep-2009
Am o situatie putin mai diferita:am lucrat cu contract de munca in Italia si din 9 februarie 2009 am ramas insarcinata.Dupa 2 luni am ramas in concediu de maternitate pana in momentul de fata pt ca era un post cu risc.Eu m-am intors definitiv in tara si o sa nasc aici si as vrea sa beneficiez de cei 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului.Trebuie sa nasc in luna noiembrie si doresc sa stiu cand trebuie sa ma prezint la angajatorul italian pt completarea adeverintei de venit si in ce interval de timp de la nastere trebuie depus dosarul la primaria de unde sunt domicilata????????
8
maricica 22-Aug-2009
AS VREA SA STIU LA SALARIUL DE BAZA 872 LEI CAT IMI REVINE PRENATALUL SI INDEMNIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI??????
9
GABI 10-Aug-2009
AS DORI SA STIU LA SALARIU BRUT 910 INDEMNIZATIA PTR CRESTEREA COPILULUI CAT ESTE
10
Stefan Badarau 02-Apr-2009
Am si eu o intrebare
Firma la care lucrez urmeaza sa intre in somaj tehnic. As dori sa intru in concediu de crestere copil (momentan are 1 an si 2 luni iar sotia lucreaza).
Mai pot intra in concediu de crestere copil daca firma intra in somaj tehnic?
Cum se poate solutiona acest caz: daca decizia imi va veni dupa ce firma intra in somaj tehnic mi se va calcula indemnizatia cuprinzand si o luna-doua pana imi vine decizia?
Lucrez la firma respectiva de 1 an si 10 luni.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"