Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere din a ajuta oamenii concediati



Trei specialisti in IT si unul in relatii publice au lansat la inceputul acestei luni un site de consiliere a persoanelor concediate, mai ales prin metode ilegale, dupa ce au fost disponibilizati de la institutia care se ocupa de administrarea site-urilor de guvernare electronica.


Denumirea site-ului este disponibilizari.ro iar cei care l-au infiintat sunt fosti angajati ai Agentiei Pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), autoritatea care se ocupa de site-urile e-guvernare.ro (sistem electronic national), e-licitatie.ro (sistem electronic de achizitii publice), ghiseul.ro (ghiseu virtual de plati), autorizatiiauto.ro (atribuie electronic autorizatii de transport).

 

"Ideea ne-a venit in februarie si am vrut sa facem o comunitate virtuala a celor disponibilizati. De exemplu, oamenii sa scrie pe forum in ce conditii au fost concediati si mai ales daca au fost probleme legale, cum au fost in cazul nostru, noi fiind o agentie care se autosustinea. Ne-am gandit ca este o perioada in care sunt foarte multe disponibilizari si multi bugetari care sunt afectati de aceasta problema", a explicat, pentru Wall-Street, Bogdan Cotarlici (35 de ani), unul dintre cei patru antreprenori si fost angajat al departamentului de relatii publice din cadrul ASSI.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

 

Bogdan Cotarlici lucra din 2003 pentru Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, atributiile acestei institutii fiind preluate in 2007 de Agentia Pentru Serviciile Societatii Informationale. Colegii sai, cu varste intre 28 si 30 de ani, lucrau tot de sapte, opt ani in sectorul public.

 

Ideea unui site care sa tinteasca mai ales disponibilizatii ilegal atat din sectorul public, cat si privat a aparut din cauza situatiei proprii in care se afla mai mult de 100 de fosti angajati ai institutiei care gestiona site-urile de guvernare electronica.

 

In decembrie anul trecut, s-a propus desfiintarea a 156 de posturi din cadrul ASSI, insa fostilor salariati nu li s-au inchis cartile de munca. Astfel acestia nu au avut posibilitatea sa beneficieze de ajutor de somaj ori sa se angajeze. Pe de alta parte, in jur de 40 dintre cei peste 150 de salariati au ramas la fostul loc de munca, dar nu au mai fost platiti din decembrie.

 

Dupa disponibilizarea acestora, site-urile de guvernare electronica au inceput sa fie gestionate de Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale (CNMSI) si Centrul National Romania Digitala (CNRD), cele doua agentii dorind sa angajeze noi oameni pentru administrarea acestora.In aceasta situatie, cei patru colegi au hotarat sa realizeze un site pe care l-au lansat cu o mie de lei si in a carui intretinere investesc zilnic in jur de zece euro.

 

Desi, initial nu a fost gandit ca o afacere, ci ca un mijloc prin care sa faca cunoscute cazurile de disponibilizari ilegale, acum, antreprenorii isi doresc ca in sase luni sa atraga intre 3.000 si 5.000 de utilizatori. In prezent, pe forumul site-ului sunt in jur de 20-30 de utilizatori, se mai precizeaza in articolul de pe WallStreet.ro.      

Tags: afaceridisponibilizariantreprenoriatrecrutareconsiliereconcediere


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

O afacere din a ajuta oamenii concediati
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"