Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Depasiti-va teama de refuz



Dam gres tocmai pentru ca ne temem sa nu ni se intample asta. Similar – reusim chiar pentru ca dorim sa reusim! Atat teama de esec, cat si siguranta in reusita se transmit interlocutorilor nostri, printr-un joc al fenomenelor de introiectie si proiectie descrise anterior. Comunicatia infrapsihica de acest tip, asa cum deja am spus-o, este puternic resimtita de clientii nostri. Ceea ce ii determina sa preia asupra lor atat nesiguranta, cat si convingerile noastre. In una din cartile celebrului Pascal Py acesta relateaza un experiment al psihosociologilor americani care a fost realizat in SUA. Ca sa demonstreze forta psihicului nostru, ei au apelat la 90 de jucatori de baschet. Acestora li s-a solicitat sa faca aruncari la cos, de la o distanta de 7 metri. Media reusitelor, pentru distanta mentionata si grupul de 90 de jucatori luati in studiu, a fost de 39%. Dupa aceea, baschetbalistii au fost separati, repartizati in trei grupuri omogene, capabil – fiecare – sa atinga scorul mediu de 39%.

Geneza firmei in doar 5 zile!

Ghid rapid de infiintare a unei firme!
Fara ajutorul vreunui avocat!

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Primului grup i s-a solicitat un antrenament zilnic de aruncari la cos, cate o ora, timp de o luna. In aceeasi perioada, celui de-al doilea grup nu i s-a permis deloc antrenamentul. Jucatorilor celui de-al treilea grup li s-a cerut sa se antreneze doar mental. Ceea ce consta in a-si imagina ca marcheaza la cos, de la o distanta de 8 metri – si asta, in absenta oricarei mingi. O luna mai tarziu, fiecarei echipe i s-a cerut sa faca iar aruncari la cos. Rezultatele – incredibile – au depasit pronosticurile psihologilor. Primul grup, care se antrenase efectiv, a obtinut un rezultat de 40%, demonstrand, prin asta, avantajele unui antrenament intensiv. Cel de-al doilea, privat de exersare, a regresat pana la scorul de 36%. In sfarsit, ultimul grup, impiedicat sa marcheze la cos, dar exersand mental acest lucru, a reusit sa depaseasca rata medie de reusita a membrilor sai, ajungand la 42%. Fapt care inseamna ca nu doar antrenamentul propriu-zis duce la cresterea potentialului de succes, ci ca aspectul mental implicat in acest exercitiu este cel mai bun vector de progres. Dezvoltarea imaginii succesului este cel mai bun si mai sigur „ferment“ al reusitei!

Altfel spus, fiti pregatit sa solicitati – cu forta si convingere – acordul clientilor dvs. Dezvoltati in sinele propriu imaginea succesului, a castigului sau a victoriei. Creati-va in minte imaginea clientilor dvs. pregatiti sa va spuna „da“ sau luand in mana stiloul pentru a semna. Fiti siguri cu privire la satisfactia lor deplina si la recunostinta lor certa. Nu lasati loc niciunei indoieli. Clientii au nevoie de certitudinile dvs. pentru a se hotari si a renunta la „nu“-ul care-i obsedeaza. Ajutati-i! Invatati-va pe dinafara formulele de finalizare, ca sa le puteti pronunta fara nicio ezitare sau emotie.

Exersati frazele: „Sunt sigur ca acest produs va va satisface, asa cum i-a satisfacut deja si pe ceilalti clienti ai mei!“ sau: „Haideti, trebuie sa va depasiti retinerile. Sunt fara niciun rost. Peste cateva zile, va voi suna, din simpla bucurie de a va auzi multumindu-mi pentru achizitia facuta.“ invatarea acestor formule nu-i peste puterile dvs.

Ele va vor aduce cresterea vanzarilor – intr-o proportie pe care nici n-o banuiti. Daca nu va reuseste enuntarea lor, nu va mai ramane decat posibilitatea sa va faceti contabil sau jandarm... in primul caz, veti calcula punctele. Iar in cel de-al doilea, le veti pierde pe indelete... Un lucru este sigur: nu veti inregistra niciun succes!


Tags: marketingmanagementclientibaniafaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Depasiti-va teama de refuz
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."