Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri: Teren privat de mini-fotbal



Nu trebuie sa fii cine stie ce fin observator ca sa iti dai seama cat de popular este fotbalul in Romania. Unele persoane (de sex feminin) ar putea spune chiar ca e mult prea popular, din moment ce nu poti sa mai deschizi televizorul fara sa nimeresti peste vreun meci. Imbucurator este insa faptul ca interesul din jurul acestui sport nu se manifesta doar prin privitul la televizor sau mersul in tribunele stadioanelor; romanii si joaca fotbal, majoritatea chiar in mod regulat. Unde? Ei, aici e o problema.

Disconfort vs. confort
Pentru practicantii amatori de fotbal, de baza sunt terenurile de sport ale scolilor si liceelor, dar conditiile pe care le ofera acestea sunt improprii: porti fara plase, marcaje inexistente, suprafata de joc dura (orice contact cu solul lasa urme), denivelari care pastreaza apa de ploaie, iluminat nocturn - zero. Mare parte din placerea jocului este astfel distrusa. Cu totul altfel stau insa lucrurile in cazul unui teren de fotbal civilizat, acoperit cu gazon sintetic, ingradit cu plase ca sa nu alergi dupa minge la fiecare aut si unde, la sfarsitul jocului, poti sa savurezi un suc sau o apa minerala. Astfel de terenuri functioneaza deja in Romania, in regim de inchiriere. Pretul inchirierii este modic, dat fiind ca tariful practicat (600.000-800.000 de lei/ora) se imparte la numarul de jucatori. Dar pentru proprietarul terenului veniturile nu sunt deloc modice: "Investitia se ridica la 35.000-40.000 de euro si se amortizeaza in maximum doi ani", spune Anca Vasile, director tehnic la firma Artimex Sport (proiectare si realizare de obiective sportive). "Dupa doi ani, toti banii castigati sunt, practic, profit. Nu ai de platit decat salariile a doi angajati si curentul electric pentru instalatia de nocturna."

Ti-ai dori sa castigi bani facand ce-ti place? Relaxarea, distractia sa faca parte din modul tau de a trai? Iata cum poti face asta! “Teren de paintball” este cu siguranta afacerea din care castigi bani, distrandu-te! Nu mai sta pe ganduri!  Click aici!

Ce presupune constructia unui teren de fotbal cu gazon sintetic?

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Pentru a realiza aceasta afacere, foarte pe scurt, se poate spune ca gazonul sintetic pentru un teren se fotbal este un fel de covor/mocheta, cu o structura mai speciala, care imita iarba. Din punct de vedere constructiv, este vorba de o suprafata realizata din fibra textila si latex, in care sunt prinse fire de "iarba" din polipropilena si polietilena, cu inaltimea de 27-57 mm si grosimea de 60 de microni. Acest covor de gazon sintetic se monteaza pe o fundatie de asfalt, beton sau piatra si este adus apoi la standarde optime de joc printr-o operatie simpla: printre fibrele lui se presara un strat de nisip, urmat de un strat de granule din cauciuc. Nisipul, cu o granulatie de 0,2-0,8 mm, ii asigura gazonului o etansare stabila pe fundatie, iar granulele de cauciuc ii confera elasticitate, ceea ce duce la o mai buna dinamica a mingii. Sa vedem, mai in amanunt, care sunt etapele realizarii unui teren de mini-fotbal cu gazon sintetic:

Pregatirea suprafetei
Anca Vasile ne spune despre aceasta afacere ca: "Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa mergi la fata locului si sa vezi suprafata pe care urmeaza sa montezi gazonul. Nu ai cum sa dai in lucru o comanda fara sa vezi mai intai ce fel de suprafata ai, daca necesita sau nu reparatii sau alte pregatiri. Daca locul e gol, deci e doar pamant, se poate face o fundatie de piatra, din placa de beton sau bitum. Bitumul este mai scump, dar sunt si situatii in care exista deja o acoperire cu bitum a suprafetei in cauza."

Fundatia de asfalt (bitum) este cea mai sigura. Ofera stabilitate, elasticitate si rezistenta indelungata, dar este important sa fie realizata cu o panta de 0,1-0,5% pentru a favoriza drenajul apei de ploaie.

Fundatia din placa de beton confera, de asemenea, stabilitate, dar este mai putin elastica si mai sensibila la schimbarile de temperatura decat cea din bitum. Si ea are nevoie de o usoara panta pentru drenajul apei.

Fundatia de piatra se obtine prin asezarea si compactarea unor straturi succesive de piatra si nisip. Aceasta fundatie este permeabila, astfel incat drenajul este unul natural.

Montajul si marcajul gazonului
"Gazonul vine in role de 4 m latime si cu lungimea de 40-60 m, ajustabila in functie de proiect", spune Anca Vasile. "Terenul de joc este facut, asadar, din portiuni de 4 m latime care se imbina numai intre ele, deci nu se lipesc pe toata suprafata terenului. Lipirea pe suprafata are loc doar la capete, folosind benzi de poliester si un adeziv special care rezista la umiditate si la temperaturi extreme. Astfel se exclude posibilitatea ca gazonul sa se ridice sau sa se increteasca." Marcajul terenului de fotbal se face cu benzi subtiri de gazon, dar de alta culoare. Se iau masuri si se decupeaza gazonul initial dupa liniile de marcaj specifice unui teren de fotbal - careuri, linii de margine sau de centru , cercuri sau arce de cerc -, iar in santurile astfel obtinute se introduc benzi de gazon alb de exact aceeasi latime. "La terenurile de fotbal, latimea marcajelor este de 10 cm, dar, daca clientului i se pare prea mult, le putem face si mai inguste. Nu exista un standard aici, cum de altfel nu exista nici pentru dimensiunile terenului in sine. In general, se merge pe dimensiunile unui teren de handbal, 22 x 42 m, cu spatiu liber pe fiecare latura", explica Anca Vasile.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: oportunitati de afaceriafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Oportunitati de afaceri: Teren privat de mini-fotbal
Rating:
Nota: 4.83 din 3 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
Eugen 06-Apr-2010
buna,imi cer scuze cine ma poate ajuta ku un raspuns la intrebarea mea? cam cit costa constructia unui teren de minifotbal? cu lungimea de 20 m.? macar pretul aproximativ.? mersi anticipat.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"