Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri - Afaceri cu anunturi de mica publicitate in ziare



Atat timp cat cineva are ceva de vandut, iar altcineva are ceva de cumparat, trebuie sa existe un intermediar (ziare), care sa puna in legatura cele doua persoane. Un astfel de intermediar il constituie publicatiile specializate pe reclama. Primele ziare de mica publicitate au aparut in Romania in 1990, cand s-a simtit nevoia gruparii anunturilor intr-un ziar de sine statator. Initiativa au avut-o cei care lucrasera mai inainte in presa si aveau cunostinte si experienta in domeniu.

Mircea Vlad a lansat primul numar al ziarului de publicitate “Anunt de la A la Z” la 23 martie 1990: “Mi-am dorit o agentie de publicitate, dar nu aveam destule fonduri. Prin urmare, am decis sa realizez un ziar de anunturi, care sa furnizeze resursele necesare pentru infiintarea agentiei.” Ideea s-a dovedit a fi una foarte buna deoarece numai dupa sapte saptamani ziarul inregistra deja profit. Titlul initial, “Anunt”, a fost transformat in “Anunt de la A la Z”, dar formula sa grafica a ramas aceeasi: doua culori, pentru a putea fi cu usurinta remarcat pe taraba difuzorilor de ziare. Continutul era structurat in urmatoarele domenii: oferte si cereri de munca, afaceri, inchirieri, vanzari si cumparari auto si imobiliare, matrimoniale si altele.

Bate fierul cat e cald! Deschide-ti propria poarta spre o afacere foarte profitabila. ...pentru mai multe detalii click aici!

“Pentru a lansa un asemenea ziar erau necesare dotari tehnice minime – un computer mediu din punct de vedere al performantei, eventual o imprimanta, un scaner, un telefon, un fax – si un capital suficient pentru acoperirea costurilor de tiparire pe o perioada de cel putin doua luni de zile.”

De profesie grafician, Mircea Vlad lucra deja de ani buni in presa la momentul lansarii ziarului. Contactele pe care le-a avut in tot acest timp cu furnizorii de hartie si tipografiile l-au ajutat foarte mult in dezvoltarea afacerii sale, mai ales ca, asa cum se intampla de cele mai multe ori, banii sunt intotdeauna prea putini la inceput. “Ideal pentru un ziar de anunturi era sa aiba doua aparitii pe saptamana si sa acopere o arie restransa a teritoriului, formata din cateva judete, astfel incat cititorii sa fie interesati de subiectele prezentate”, este de parere intreprinzatorul.

Pentru a veni in ajutorul celor care doreau sa publice in ziarul sau, Mircea Vlad a amenajat sediul redactiei intr-un loc cu vad, chiar in centrul Capitalei, iar mai tarziu a amplasat puncte de colectare a anunturilor in majoritatea cartierelor Bucurestiului. Aceasta strategie a oferit un avantaj fata de alte ziare care aveau rubrici de mica publicitate la momentul respectiv si care practicau tarife de zece ori mai mari. “Cotidianele sunt potrivite pentru anunturile care se refera la lucruri scumpe. Pentru cele ieftine, ziarele de publicitate sunt mai bune”, este de parere acest intreprinzator. In ziarul sau, “Anunt de la A la Z”, anunturile au fost initial gratuite, dupa care au inceput sa fie publicate contra cost. Tarifele s-au marit pe parcurs, in functie de inflatie.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: afaceriziareidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancizereclama


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Idei de afaceri - Afaceri cu anunturi de mica publicitate in ziare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."