Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri: Fructele de padure sunt foarte cerute la export!



Cererea tarilor din Europa de Vest pentru fructe de padure este foarte mare si, intrucit fondul de marfa propriu este foarte mic, solutia pe care o au la indemana aceste tari o constituie importul. Si asta la niste preturi foarte atractive pentru partenerii lor externi – in cazul afinelor, de exemplu, pretul depaseste chiar 2.300 de euro/tona. Avand in vedere evolutia acestui domeniu pe plan mondial si existenta in Romania a unor suprafete cu soluri acide, ce cu greu pot fi puse in valoare prin alte culturi, o afacere cu fructe de padure merita toata atentia.

Cunoscute si apreciate mai ales pentru cresterea lor nepretentioasa, murele, zmeura, coacazele si afinele au inceput sa prezinte un anumit interes economic si, prin urmare, sa fie cultivate in mod planificat in urma cu peste 50 de ani. De atunci, aceste fructe si-au facut intrarea si in diverse industrii, fiind folosite la productia de iaurt, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri, produse cosmetice sau medicale.

Dar nu despre afaceri in aceste domenii vrem sa va vorbim in acest articol, ci despre comercializarea acestor fructe in stare proaspata. E suficient sa vedem exemplul capitalelor occidentale, unde in marile interesectii se intalnesc tarabe care nu vand altceva decat fructe de padure. Ideea nu este deloc spectaculoasa, dar succesul aplicarii ei este spectaculos. Motivele acestui succes? In primul rand, fructele sunt foarte proaspete si, in al doilea rand, ele sunt ambalate in niste caserolele estetice, care elimina si eventualele temeri legate de igiena produselor.

Cultivarea lor in acest scop poate fi deci o afacere buna. Dar, inainte de a fi cuprinsi de entuziasmul practicarii unei activitati in aer liber, trebuie sa verificati care sunt posibilitatile comercializarii la nivel local, tinand cont mai ales de perisabilitatea produsului.

Sfaturi si puncte critice
1. Daca solul pe are doriti sa incepeti activitatea nu este potrivit pentru cultura si daca, de exemplu, nu are un pH suficient de acid, rasadurile nu se raspandesc si nu dau roade. Primul lucru care trebuie facut, deci, este o analiza a solului.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

2. Trebuie aleasa cu atentie sera de unde cumparati rasadurile si, daca este posibil, cereti garantii ferme cu privire la rezistenta si capacitatile lor productive.
3. Recoltarea fructelor, avand in vedere perisabilitatea lor, trebuie sa fie efectuata imediat ce incep sa se coaca. Aceasta fiind, dupa cum am vazut, operatiunea cea mai laborioasa, trebuie sa faceti tot ce puteti pentru a o rationaliza. In acest scop, poate folosi construirea unui adapost in masura sa grabeasca sau sa intarzie coacerea.
4. Pentru a limita costurile de gestiune, ar fi bine sa recoltati cu ajutorul rudelor sau a unor colaboratori temporari.
5. Este bine sa aderati la asociatii de profil, la consortii sau la cooperative locale: acest pas va ajuta cand trebuie sa rezolvati probleme comune, sa dobanditi cunostinte tehnice sau sa va comercializati mai bine produsele.

Stim ca iti place sa traiesti sanatos! Si noua. Mai stim si cum se pot obtine BANI din acest deziderat. Cu sucuri 100% naturale din portocale si grapefruit poti stoarce rapid esenta celor mai mari profituri! Click aici!


 


Tags: oportunitati afaceriafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancizefructefructe de padure


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Oportunitati de afaceri: Fructele de padure sunt foarte cerute la export!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"