Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Servicii complete pentru animalele de casa



Piata animalelor de casa este una imensa, fara exagerare. Proprietarii de caini, pisici, canari, porcusori de Guineea, chinchilla, broaste testoase etc. sunt dispusi sa cheltuiasca sume considerabile cu aceste vietuitoare, considerate membri cu drepturi depline ai familiei. Iata de ce ideea dnei farmacist Carmen Nanu de a infiinta o clinica-pensiune cu servicii complete adresate animalelor de casa nu avea cum sad ea gres. Clinica sa ofera tot: cazare si ingrijire pe timpul concediilor stapanilor, tratamente medicale, farmacie veterinara, pet shop, coafura si frizerie canina, ba chiar si o masina de Salvare pentru deplasari non-stop la domiciliul clientilor

“Am inceput cu un cabinet veterinar, in urma cu aproape sapte ani”, povesteste dna Carmen Nanu. “Aveam insa din ce in ce mai multi caini care erau in tratament si care trebuiau adusi zilnic la noi. Si cum unii dintre stapani locuiau destul de departe sin u puteau sa repete atat de des aceste drumuri, ne-am gandit sa le propunem sa-si lase peste noapte la noi animalele. Ideea a fost primita cu bucurie.” Astfel pensiunea pentru caini s-a impus in scurt timp. A mai durat 1 an de zile pana la amenajarea ei completa, cu toate dotarile necesare, inclusiv piscina pentru cainii care adora apa. Din 1999 pensiunea functioneaza la capacitate maxima, avand clienti constanti care solicita cel putin o data pe luna serviciile oferite.
Afacerea functioneaza bine pentru ca s-a mers pe ideea gruparii mai multor servicii, care se completeaza reciproc. Stapanul care-si aduce cainele la pensiune poate in acelasi timp sa il trateze daca este bolnav, sa-l vaccineze, sa cumpere mancare/accesorii din pet shop sau medicamente din farmacia veterinara, sa-l tunda sau sa-l coafeze. Totul intr-o singura locatie.

Bate fierul cat e cald!
Deschide-ti propria poarta spre o
afacere foarte profitabila.

Dotarile multumesc si cel mai exigent client
Spatiul in care sunt amplasate pensiunea, cabinetul si farmacia veterinara este proprietatea personala a d-nei Carmen Nanu, acesta fiind un mare avantaj. “Am scapat astfel de plata unei chirii usturatoare pentru un spatiu de o asemenea marime (o casa mare cu etaj si curte interioara). Banii economisiti i-am investit in aparatura medicala, in instrumente si in amenajari”, completeaza dansa.

Cainii au la dispozitie padocuri de cate 10 mp, prevazute cu grilaje metalice pentru a se evita evadarea chiriasilor si pentru a se putea efectua mai usor dezinfectarea spatiului. In aceste padocuri sunt tinuti insa doar cainii foarte agresivi sau de talie mare, care nu pot fi tinuti in casa. Cainii cuminti, de apartament, sau puii sunt ingrijiti la etajul superior al casei, amenajat special pentru ei cu jucarii si televizor. Cainii sunt supravegheati permanent de catre un medic veterinar. “Am conceput custile pentru caini egale ca marime, pentru ca, desi diferiti ca talie, cainii mici sunt foarte vioi si activi, avand nevoie de un spatiu mai mare, iar cei mari sunt lenesi. 10 mp sunt mai mult decat suficienti pentru acestia din urma.” In plus, tot la pensiune, cainii au la dispozitie o curte de 200 mp in care alearga si se joaca cel putin patru ore pe zi. Cainii care adora apa, cum sunt labradorii sau golden retrieverii, se pot balaci in voie in piscina special amenajata pentru ei.

Tot in cadrul pensiunii exista trei padocuri de cate 1 mp pentru pisici, cutii speciale pentru hamsteri si o cusca pentru un dihor adoptat de personalul firmei, animal care este foarte cuminte si, contrar asteptarilor, nu miroase defel!

Afacerea a pornit fara probleme
“Pot sa spun ca nu am avut chiar nicio problema in punerea pe picioare a afacerii. S.R.L.-ul il infiintasem deja, iar la vremea la care am deschis pensiunea nu am mai avut nevoie de nicio autorizatie suplimentara. Nu am avut probleme nici cu birocratia, nici cu clientii, pentru ca desi atat pretentiile clientilor cat si ale Directiei Sanitar-Veterinare au crescut, am respectat toate standardele si normele impuse de legislatie pentru desfasurarea activitatii in conditii foarte bune”, spune dna Nanu. “Am folosit pardoseala si vopsea lavabila, in interior faianta si gresie, avem dotari pentru sterilizarea instrumentelor, frigidere pentru vaccinuri si medicamente de calitate. Am achizitionat un aparat ecograf, un calculator pentru evidenta clientilor si masina pentru deplasari non-stop la domiciliu, un fel de salvare veterinara.”

Afacerea a fost demarata cu o investitie de cateva mii de dolari, pentru ca, in timp, suma sa ajunga la peste 15.000 de dolari. S-a investit mult si in publicitate, dar banii au fost recuperati intr-un timp foarte scurt. Cea mai buna reclama a fost facuta de clientii multumiti. Ca personal, firma are patru oameni: medic veterinar, tehnician veterinar si alti doi angajati care se ocupa exclusiv de ingrijire si curatenie. Dar si membrii familiei dnei Nanu (sora, sotul si fiica) pun la randul lor umarul la bunul mers al afacerii, toti fiind mari iubitori de animale.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: animaleafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Servicii complete pentru animalele de casa
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."