Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cele mai grave greseli cand incepi o afacere
Nr. vizualizari: 3467 / Rating utilizatori: 4.75 din 2 voturi
Start-ul unei afaceri reprezinta un hop pe care foarte putini profesionisti il trec cu brio, cu rezultate exceptionale. Poate de aceea avem o rata asa de scazuta in ceea ce priveste succesul start-up-urilor.
Doar o mica pondere din persoanele care incep o afacere, chiar dau lovitura. Restul antreprenorilor au o singura solutie cu adevarat viabila: Sa invete din greselile efectuate si sa mearga mai departe, in incercarea de a incepe o noua afacere.
Iata si cele mai grave 4 greseli pe care le putem comite in incercarea de a incepe o afacere, indiferent de anvergura sa, indiferent de industria in cadrul careia incercam sa ne dezvoltam:
1. Avem ochelari de cal, cel mai nefericit accesoriu cu putinta pentru orice fel de profesionist. Este esential sa putem sa vedem lucrurile dintr-o perspectiva cat mai larga pentru a putea intelege adevaratele oportunitati de care ne putem folosi pentru rezultate exceptionale.
2. Facem rabat de la calitate. Calitatea, nu cantitatea, trebuie sa predomine in orice facem, in orice domeniu activam. Nu faceti rabat cand discutam despre calitatea angajatilor, despre calitatea echipamentului cu care lucram, despre calitatea locatiei in care ne vom conduce activitatea profesionala.
3. Nu ne continuam educatia. Nimeni nu ne cere imposibilul, insa este evident faptul ca pe drumul fiecaruia dintre noi trebuie sa existe dovezi concrete de progres profesional. In cazul in care credeati ca totul va fi facut de angajatii vostri, va inselati. Este nevoie ca voi, fondatorii afacerilor, sa dati ritmul, sa venti in mod constant cu idei noi, cu sugestii si initiative sustinute de analize, cercetari, documentari.
4. Nu ne implicam indeajuns de mult. Degeaba aveti o armata de programatori daca nu intelegeti nicio iota din ceea ce fac oamenii in avantajul afacerilor voastre. Degeaba aveti alaturi elita contabilitatii din tara daca nu va implicati cat de putin in proiectele acestora, in deciziile care va vor afecta afacerile, poate mai mult decat v-ati imaginat.
Implicati-va, munciti cot la cot cu oamenii in care aveti incredere si care va alcatuiesc echipele. Nu va bazati pe faptul ca veti delega sarcinile si responsabilitatile catre profesionistii pe care ii platiti. Nu este niciodata de ajuns.
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...