Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul de afaceri… Chiar te ajuta? DA!



Multi intreprinzatori au impresia gresita ca un plan de afaceri este acelasi lucru cu o cerere de finantare. Eroarea rezulta din neintelegerea utilizarilor acestor doua instrumente de afaceri diferite. Planul de afaceri este un ghid cuprinzator de orientare a afacerii catre obiectivul stabilit; el raspunde detaliat la intrebarile: ce, de ce, unde, cum si cand. Cererea de finatare este o solicitare de fonduri pe baza planului de afaceri, care prezinta istoricul si obiectivele activitatii. Cele doua notiuni sunt strans legate, dar nu interschimbabile. Un plan de afaceri este o definire scrisa a scopului propus si, in acelasi timp, un plan operational de atingere a acestuia.

Se poate spune ca planul de afaceri este un instrument complet cu ajutorul caruia iti definesti produsul, nivelul veniturilor anticipate si procedeele de operare. El este necesar pentru a reusi sa atragi investitori, sa obtii finantare si sa prezenti incredere in fata creditorilor, in special in perioadele de lipsa de lichiditati, cand cheltuielile depasesc suma de bani disponibila.

Te-ai gandit si te-ai razgandit in privinta demararii unei afaceri? Iti este greu sa alegi un domeniu? STOP!

Aici este solutia!

Alcatuirea unui plan de afaceri castigator cere studiu si timp, asa incat nu incerca sa il scrii in intregime intr-o zi sau doua. Cea mai simpla cale este sa incepi cu un carnetel si un creion. Odata ce ai inceput sa te gandesti la planul tau de afaceri, vei avea 1.000 de ganduri si idei pe minut De aceea ei bine sa ai intotdeauna la tine acest carnetel in care sa-ti notezi aceste idei – despre promovarea vanzarilor, alegerea distribuitorilor sau orice altceva despre functionarea sau crearea afacerii. Mai tarziu, cand vei lucra efectiv la planul de afaceri, vei putea studia acest carnetel cu idei, evaluandu-le, prelucrandu-le si integrandu-le in tabloul de ansamblu al planului.

Planul tau de afaceri este complet? Bravo! Inainte de a-l culege la calculator, mai citeste-l o data pe zi, timp de o saptamana, pentru a-l modifica sau corecta. Prezinta-l apoi unui jurist si unui contabil, si chiar unui consultant de afaceri. Dupa ce a fost trecut in revista de acestia si ai facut ultimele schimbari, este gata de tehnoredactat si de tiparit. Tipareste-l in trei exemplare, nu te multumi cu fotocopii, care ar diminua imaginea profesionalismului planului atunci cand il prezinti pentru a impresiona pe cineva. Acest efort de multiplicare corespunzatoare este nesemnificativ fata de munca depusa pentru intocmirea lui. Fiecare exemplar va fi legat separat intr-o coperta aspectuoasa, luata din orice librarie.

Acum poti in sfarsit sa te destinzi si sa fii multumit de tine. Ai un plan de afaceri complet si detaliat care te va ajuta sa ai succes in demararea sau dezvoltarea afacerii tale.


Tags: plan de afaceriafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiata


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Planul de afaceri… Chiar te ajuta? DA!
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."