Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Celularele medii sunt mai putin nocive



Telefoanele mobile cu dotari tehnice medii au un nivel de radiatii electromagnetice mai scazut. In afara de alegerile de ordin tehnic pe care trebuie sa le faci cand cumperi un telefon mobil, este bine sa afli si ce nivel de radiatii are aparatul. O valoare SAR mare se regaseste, in general, la telefoanele mobile complexe, cu sistem de operare. Bateria performanta poate insemna de asemenea un nivel de radiatii mai ridicat.

Un SAR scazut este de gasit de obicei la telefoanele mobile mai simple, de nivel mediu. Daca insa tii cont de unele sfaturi simple, poti folosi in siguranta un smartphone cu un SAR ceva mai ridicat.

SAR-ul de pe eticheta

Corpul omului absoarbe prin tesut radiatiile electromagnetice emise de telefonul mobil. Unitatea de masura a acestei absorbtii este SAR (Specific Absorption Rate) si reprezinta wati pe kilogram. Cu cat nivelul SAR este mai ridicat, cu atat sunt absorbite mai multe radiatii de catre organism.

Valoarea SAR a fiecarui aparat trebuie sa fie precizata pe eticheta produsului sau in descrierea lui de pe site-ul magazinului on-line. In oras, numai magazinele mari sau lanturile internationale de magazine respecta aceasta recomandare, iar pe internet SAR-ul este precizat foarte rar.

Magazinele se pliaza pe interesul sau, mai curand, dezinteresul romanilor. "Clientii romani nu sunt interesati aproape deloc de nivelul SAR al telefoanelor. Intr-un an, un singur client a intrebat de acest lucru", a declarat Cladiu Ilie, coordonatorul departamentului electro de la Shopix.ro.

Administrarea afacerii va da batai de cap? Stop!
Acum exista solutii viabile si verificate pentru situatiile cu care va confruntati zi de zi.
Testati-le gratuit timp de 14 zile! Click aici!

Tehnici de autoaparare

Ce putem face totusi pentru a fi siguri ca aparatul pe care-l folosim zilnic nu este nociv pentru sanatatea noastra? In primul rand, trebuie stiut ca toate telefoanele mobile emit aceste radiatii, deci nu exista risc zero. In al doilea rand, clientii sunt sfatuiti sa intrebe la magazin care este nivelul SAR al aparatului dorit si sa verifice valoarea pe internet, din surse independente, precum Sarvalues.com.

Lipsa de promovare a aparatelor cu SAR mic este cauzata tot de dezinteresul clientilor romani, crede Claudiu Ilie. De aceea, clientul trebuie sa se informeze singur.

Doctorul Ronald B. Herberman, director la Institutul Cancerului din Universitatea din Pittsburgh, ii sfatuieste pe parinti sa nu-si incurajeze copiii sa foloseasca telefonul decat in cazuri foarte importante. Folosirea difuzorului extern sau a unui handsfree cu fir este recomandata in timpul convorbirilor. Daca trebuie sa porti mereu cu tine telefonul, tine-l cu tastatura spre corp. Cand vorbesti, muta cat mai des aparatul de la o ureche la alta si evita sa-l folosesti cand semnalul e slab sau cand te deplasezi cu viteza mare.

2W/kg este nivelul SAR maxim recomandat de Consiliul Uniunii Europene, printr-un document din 1998.



Tags: celularetelefoane mobileradiatiiafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefranciza


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Celularele medii sunt mai putin nocive
Rating:
Nota: 3.5 din 2 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."