Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Istoricul culturii ciupercilor
Publicat de catre Www.ideideafaceri.roNr. vizualizari: 2645 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Ciupercile, ca aliment si factor terapeutic pentru om, sunt cunoscute de milenii. Astfel, intr-un mormant al unui faraon din cea de a XII-a dinastie, Amenemhet (1450 i.e.n.), s-au gasit desene cu ciuperci.
In veacul al III-lea i.e.n., Theophrast, naturalist si geograf, si, ulterior, in veacul I i.e.n., Dioscoride, naturalist si medic, au facut primele descrieri asupra ciupercilor, pe care le grupeaza pentru prima data in comestibile si otravitoare.
De asemenea, Aiusworth, G.C. si Sussman, A.S. (1965) aratau ca ciupercile erau deosebit de apreciate la romani, fapt dovedit si de descoperirea unor ciuperci carbonizate, si anume rascovi – Lactarius deliciosus, in orasul Pompei, in urma eruptiei Vezuviului (79 e.n.).
Asupra tarii de origine a ciupercilor, Panov, M.A. (1956) mentioneaza, citandu-l pe Iacevschi, A.A., ca este Italia, de unde, in secolul al XVII-lea ar fi trecut in Franta, si anume in cartierele din jurul Parisului. Totusi, majoritatea autorilor, incepand cu Lambert, E.B. (S.U.A.), sustin ca tara de origine pentru cultura ciupercilor este Franta.
Cultura ciupercilor are o vechime consemnata de circa 350 de ani, primele insemnari datand de la 1650, iar in anul 1810, Chambry, fost general in armata lui Napoleon, mentiona organizarea acestei culturi cu caracter „industrial“ pentru acea vreme in carierele de piatra din jurul Parisului.
Cu privire la tehnologia acestei culturi, reiese ca s-a aplicat timp de peste 160 de ani cultura clasica, dezvoltata pe straturi si executata numai cu miceliu din flora spontana si numai la inceputul secolului nostru s-a trecut la
organizarea ciupercariilor special amenajate, existand dupa Delmas J. (1976), in aceasta directie, trei perioade principale: prima de 160 de ani (1650-1810), a doua de 85 de ani (1825-1910) si ultima perioada de la 1013 si pana in prezent.
>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cultivarea ciupercilor Champignon sau a ciupercilor Pleurotus, detalii esentiale pentru demararea unei afaceri profitabile in acest domeniu de viitor.
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...