Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu Helix Pomatia!



Melcul pe care foarte multi crescatori ni-l recomanda este Helix Pomatia. Mai este cunoscut si ca : Melcul de Burgundia, Melcul roman, Melcul mar, Melcul de padure, Marele alb sau Melcul de livada. Cresterea melcilor apartinand acestei specii reprezinta o activitate banoasa, o afacere de viitor. Cererile pentru acesti melci comestibili sunt impresionante, carnea lor fiind considerata o veritabila delicatesa.

Denumirea speciei vine de la helix, care inseamna 'spirala' si poma, care se poate traduce prin 'acoperis'. Se pare ca a fost o delicatesa inca de pe vremea Imperiului Roman, romanii fiind cei care au lansat o reala moda in toata Europa. Romania se poate lauda cu locul 1 in lume la capitolul densitate de Helix Pomatia pe metru patrat, conditiile climaterice din tara noastra fiind pe placul acestei specii.

Intalnita in toata Europa, special Helix Pomatia poate fi descoperita pana la altitudini de 1.500-1.800 de metri, in special in livezi, fapt ce nu face aceasta specie prea iubita de catre agricultori... Francezii spun despre Helix Pomatia, Helix Lucorum si Helix Aspersa ca sunt singurele specii "escargot par excellence".

Helix Pomatia beneficiaza de o cochilie mare (38-40 mm inaltime si 38-80 mm latime), deosebit de rezistenta. Cochilia sa este opaca, avand varful conic, cu striatii, in general de culoare alb-brune pana la galben-grune, cu 4-5 benzi longitudinale intunecate (brun-violacee).

Dupa cum ii spune si numele, acestei specii de melc ii place foarte mult in livezi, paduri, gradini, podgorii, preferand, in general, locurile umede. Foarte prezent este in judetele Cluj, Calarasi, Bihor, Teleorman, Galati, Mures, Sibiu, Alba si Arges, dar apare si in celelalte judete.

Poate fi crescut atat in aer liber, in crescatorii care imita foarte bine mediul natural, cat si in ferme inchise (camere, tunele). Rezista bine conditiilor mai dificile din timpul iernii, acoperindu-si apertura cu un capac calcaros si foarte rezistent. La primul semn al apropiereii sezonului rece se retrage in pamant, cautand terenuri mai afanate in care sa poata astepta linistit venirea primaverii. Mananca absolut orice, mai putin plante acide (rosia, ardeiul), avand o afinitate deosebita pentru salata, varza, conopida, sfecla, laptuci sau cartofi.

Cu o durata de exploatare intre 2 si 5 ani, Helix Pomatia se adapteaza foarte repede la diferite climate si conditii. Nu gresim afirmand ca este cea mai raspandite specie de melc din intreaga lume. De asemenea, francezii, cei care sunt, fara nicio indoiala, cei care dau "ora exacta" atunci cand este vorba de retete culinare pe baza de melci, spun ca nu exista carne mai buna decat carnea speciei Helix Pomatia. Culoarea carnii sale este alba, cu nuante de roz. Are maximul 35 de grame, greutatea sa obisnuita fiind de 25-30 de grame.

>>>Aflati toate detalii referitoare la cresterea si valorificarea melcilor in cadrul ghidului "Ferma de melci"!

Tags: helix pomatiamelci comestibiliferma de melciafaceri melciafaceri helix pomatia


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Afaceri profitabile cu Helix Pomatia!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"