Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANALIZA: 7 motive comune pentru care oamenii esueaza in afaceri



Uneori, esecul este secretul succesului. Inveti din greseli si data viitoare cand incerci ceva este posibil sa reusesti. Insa de ce nu ai avea succes de la prima incercare? Se poate, daca nu repeti greseli facute de altii. Va prezentam sapte lucruri pe care trebuie sa le evitati atunci cand incepeti o afacere.

1. Pleci de la premiza ca intri intr-o afacere usor de pornit si ca nu ai cum sa nu reusesti. Unele afaceri sunt usor de pornit. De exemplu, oricine poate sa deschida, cu o investitie destul de mica, un magazin virtual. Insa nu uitati, e-comertul este usor de facut, dar aduce greu bani. La fel si cu aplicatiile pentru dispozitive mobile. Daca cineva a creat un program intr-o saptamana si a castigat 300.000 de dolari de pe urma lui, nu inseamna ca oricine poate face asta.
 
2. Sa mergi impotriva curentului fara un plan. Multe trenduri au luat nastere datorita unor oameni care au avut curajul sa riste si sa mearga impotriva curentului. Apple a introdus tableta iPad desi nimeni nu credea ca este nevoie de un astfel de dispozitiv, situat undeva la jumatate intre un telefon inteligent si un computer personal. Vrei sa iti deschizi un magazin de haine, desi aceste afaceri esueaza pe capete din cauza crizei? Poti, insa iti trebuie un plan de afaceri solid.
 
3. Sa crezi ca retelele de social media te ajuta cu adevarat in afaceri. Ti-ai construit mii de contacte pe retele de socializare precum LinkedIn, Facebook sau Twitter. Ai impresia ca, in cazul in care vei esua in afaceri, cineva iti va intind o mana de ajutor. Acest lucru este putin probabil sa se intample. In schimb concentreaza-te pe relatiile si cunostintele vechi, din viata reala, care cu siguranta iti vor fi de mai mare ajutor in caz de impas.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

 
4. Sa crezi ca vei fi diferit. Chiar daca altii au esuat inaintea lor, unii oameni cred ca ei au acel "ceva" diferit care ii va ajuta sa reuseasca in acelasi domeniu. Sa crezi ca afacerea ta va fi diferita doar pentru ca-ti apartine, nu este un lucru bun. Gandeste-te la alte aspecte, precum locul in care vrei sa-ti deschizi o afacere, daca acolo exista locuri de parcare, potentialul pietei etc.
 
5. Sa confuzi sfaturile cu cunostintele. Ii spui unui prieten ca ai o idee de afacere. El iti raspunde: "O, nu, eu n-as face asta." Te descurajezi si renunti, insa n-ai invatat nimic. Intreaba mai multe persoane, cu experienta in domenii diferite.
 
6. Sa faci pe "agentul secret". Spui la toata lumea ca ai o idee de afacere geniala, insa nu vrei sa zici care e aceea. De ce sa fie secreta? Ti-e teama ca altcineva ti-o va fura? Implementarea este totul, iar sfaturile celorlalti te pot ajuta.
 
7. Sa iti lasi ego-ul sa triumfeze in fata logicii. Sunt oameni care isi deschid afaceri doar pentru ca asa li se pare lor interesant sau pentru ca da bine sa activezi in domeniul respectiv, fara a fi insa pasionati de munca lor. Gresit! Nu vei avea succes daca ceea ce faci zi de zi nu iti place.

Articol preluat de pe www.manager.ro

Tags: analizaafaceriesec in afacerimagazin virtualplan de afacerisucces


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ANALIZA: 7 motive comune pentru care oamenii esueaza in afaceri
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."