Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a zguduit un broker pretul petrolului din cauza unei betii



Steve Perkins, trader pe contracte futures in cadrul companiei de brokeraj pe petrol PVM, a cumparat 7 milioane barili de petrol in timpul unei tranzactii nocturne in timp ce se afla in stare de ebrietate. Rezultatul? Pretul petrolului a urcat la maximul ultimelor opt luni.

Nu este nimic neobisnuit pentru traderi sa se intrebe cum de au "mancat" atatia bani dupa o noapte de betie in oras, scrie The Telegraph.

Steve Perkins a intampinat dificultati mult mai mari in a-si aminiti ce s-a intamplat, comparativ cu colegii sai atunci cand seful sau l-a sunat intr-o dimineata pentru a-l intreba ce a facut cu 520 de milioane de dolari din banii firmei.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Este timpul sa puneti pe picioare o afacere simpla si foarte profitabila! 47 noi idei de afaceri pentru 2010! Detalii aici >>>


Era 30 iunie 2009, ora 7:45 dimineata, cand brokerul cu experienta, angajat in cadrul PVM Oil Futures, a fost contactat de un oficial al companiei si a fost intrebat de ce a cumparat 7 milioane de barili de petrol la miezul noptii.
Brokerul in varsta de 34 de ani a declarat initial ca si-a petrecut noaptea facand tranzactii in contul unui client. In momentul in care el a refuzat sa puna clientul in legatura cu oficialii companiei pentru ca tranzactiile sa poata fi aprobate, povestea a inceput sa devina suspicioasa.

Pana la ora 10 dimineata devenise evident ca Perkins era vinovat de cresterea pretului mondial al petrolului pana la un nivel record pentru ultimele opt luni. Motivul era o betie care i-a provocat acestuia o amnezie temporara.

Preturile au urcat cu mai bine de 1,5 dolari per baril in mai putin de jumatate de ora, la 2 dimineata. Acest gen de crestere este de regula provocata de evenimente geopolitice cu o importanta semnificativa.

Pana in momentul in care PVM a realizat ca tranzactiile nu erau autorizate si a inceput sa isi modifice pozitiile, pierderi de 9.763.252 dolari s-au adunat.

Suma era aproape egala cu veniturile pe un an ale companiei, de 12 mil. dolari. Anul trecut pierderile s-au ridicat la 7,6 mil. dolari, si au fost suportate de brokeri, pentru ca acestia erau singurii actionari.


Este timpul sa puneti pe picioare o afacere simpla si foarte profitabila! 47 noi idei de afaceri pentru 2010! Detalii aici >>>


Desi Perkins a fost concediat din cadrul companiei, detalii despre aceasta situatie au fost facute publice doar dupa o investigatie a Autoritatii de Servicii Financiare.
Potrivit organului de reglementare, Perkins a inceput sa faca tranzactii neobisnuite cu doar o zi inainte de eveniment. El bause mult in weekend-ul anterior la un eveniment de golf al companiei.

Ca broker, Perkins avea voie sa faca tranzactii doar in numele clientilor - fara a utiliza banii PVM. Potrivit datelor, el a realizat o tranzactie corecta pentru un client prin telefon la ora 1:34 pm. Aceasta a fost urmata de alte sapte tranzactii, evaluate la 8 milioane de dolari, realizate cu banii companiei.

Activitatea lui Perkins a incetat pentru cateva ore, pentru ca la primele ore ale diminetii sa revina de pe laptopul personal. El a realizat comenzi in valoare de 520 mil. dolari prin intermediul ICE Futures Europe, unde traderii pot cumpara sau vinde petrol ce urmeaza a fi livrat pe viitor, sau unde acestia pot paria pe cresterea sau scaderea pretului.

Sursa: Ziarul financiar

Tags: bursacompanie de brokeraj


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum a zguduit un broker pretul petrolului din cauza unei betii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."