Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri europene nerambursabile pentru intreprinderile mici si mijlocii



Peste 70 de intreprinderi mici si mijlocii din Romania pot incepe, inainte de sarbatorile de iarna, investitii in valoare totala de aproape 100 de milioane de RON (cca 25 de milioane de euro) finantate din fonduri europene.


Secretarul de stat in Ministerul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA), doamna Irinel Cristu, a semnat miercuri, 16 decembrie 2009, 74 de contracte de finantare pentru proiectele declarate castigatoare in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si ecoeficient, Schema de finantare “Sprijin financiar de pana la 1.075.000 lei acordat pentru investitii”.
Valoarea totala a finantarii nerambursabila pentru aceste proiecte este de aproximativ 14 milioane de euro.


Firmele ale caror proiecte au fost declarate castigatoare vor putea folosi fondurile nerambursabile pentru achizitia de echipamente, utilaje si tehnologii noi menite sa duca la dezvoltarea afacerii, la cresterea calitatii produselor, precum si la cresterea competitivitatii pe piata europeana.



“Firmele romanesti si Romania insasi au o mare sansa de a-si reveni cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Am inteles cu totii, iar efortul a fost unul comun: firmele au realizat proiecte nu numai multe, ci si foarte bune, iar noi, Guvernul Romaniei prin Ministerul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, am facut toate eforturile pentru a evalua cat mai repede aceste proiecte si pentru a da drumul banilor. Acum aceste eforturi vor trebui continuate pentru implementarea proiectelor finantate”, a afirmat doamna Secretar de Stat Irinel Cristu.

Prezent la intalnirea cu intreprinzatorii declarati castigatori si la semnarea contractelor, directorul general pentru IMM din cadrul Ministerului, dl. Rasvan Toader, a afirmat ca dosarele au fost evaluate conform noii proceduri care are in vedere reducerea termenelor in favoarea beneficiarilor. 


“S-a ajuns astfel ca primele contracte sa fie semnate in doua luni de la depunerea proiectelor, fata de aproape un an cat a durat la apelul anterior”, a afirmat dl. Rasvan Toader, pentru AmosNews.



Procedurile de evaluare a proiectelor depuse pentru accesarea fondurilor structurale au fost simplificate semnificativ la inceputul acestului an, ca urmare a unei initiative a MIMMCMA, in cursul anului 2009 fiind semnate peste 700 de contracte de finantare aferente proiectelor depuse in cadrul primelor doua apeluri lansate de Minister in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”, Axa Prioritara 1 – Un sistem de productie inovativ si eficient.

In aceasta calitate, MIMMCMA gestioneaza fonduri in valoare totala de aproape 500 de milioane de euro destinate investitiilor in echipamente si tehnologii de productie, exploatare si constructii, accesului la serviciile de consultanta pentru intreprinderile mici si mijlocii, implementarii standardelor europene, precum si accesului pe noi piete si internationalizarii afacerii.

Detalii pe www.manger.ro

Tags: intreprinderi mici si mijlociifirme romanestifinantare firmeuniunea europeanafoduri de la ue


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Fonduri europene nerambursabile pentru intreprinderile mici si mijlocii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."