Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea TVA ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget



Cresterea TVA-ului ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget, insa o astfel de masura ar provoca presiuni inflationiste pe termen scurt, a declarat, luni, Peter de Ruiter, partener la compania de consultanta PriceWaterhouseCoopers (PwC).


 

Spulbera orice incertitudine legata de calcul TVA generatoare de grave erori de contabilitate!


"Daca autoritatile vor creste TVA-ul, majorarea nu va fi foarte mare, de 2-3 puncte procentuale, si nu va afecta pozitia Romaniei in clasamentul privind usurinta platii taxelor. intr-un climat general de business, cresterea acestei taxe va duce la majorarea inflatiei pe termen scurt. Este una din cele mai simple taxe care ar putea fi majorata", a spus de Ruiter, intr-o conferinta de presa.

Oficialul PwC a aratat insa ca o astfel de decizie va trebui analizata de autoritatile romane.

"Daca vrei sa faci ceva pentru cresterea veniturilor la buget, atunci majorarea TVA este una din masurile care pot fi adoptate cel mai usor", a adaugat de Ruiter.

Pe de alta parte, de Ruiter a mentionat ca nu a fost de acord cu introducerea impozitului minim, aratand ca o astfel de masura nu a avut un impact pozitiv asupra mediului de afaceri.

"Aceasta masura a fost bine intentionata, insa a creat mai multa povara administrativa. Scopul a fost acela de a aduce mai multe venituri la buget, insa nu cred ca a avut un impact pozitiv asupra climatului de business sau colectarii taxelor. Nu a meritat efortul", a mai spus de Ruiter.

Pentru imbunatatirea colectarii veniturilor la buget, oficialul PwC recomanda simplificarea tuturor cerintelor administrative, legi mai putin ambigue si mai clare si o imbunatatire a calificarii personalului din Ministerul Finantelor si de la ANAF.

"Prin simplificarea regulamentelor va fi mai usor de colectat", a concluzionat Ruiter.

Saptamana trecuta, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache a declarat ca mentinerea TVA si a cotei unice in 2009 a fost un efort pentru statul roman, dar majorarile taxelor ar fi "o mare greseala", intrucat s-ar dovedi politici prociclice.

Tags: anafministerul finantelortaxebugete


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cresterea TVA ar fi cea mai usoara solutie pentru cresterea veniturilor la buget
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."