Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca Romania ar fi o companie



Daca Romania ar fi fost sa fie o companie, pierderile de 19 milioane de euro pe zi ar fi dus-o de multa vreme in faliment. Nici o societate comerciala nu poate supravietui cu un management financiar atat de defectuos. 7 luni consecutive de deficit bugetar, 214 zile in care cheltuielile devanseaza veniturile te scot indiscutabil afara din joc.


Care este prima intrebare pe care ti-o pui intr-o atare situatie? - "Cat de performanti sunt oamenii pe care ii platesc?" Raspunsul la aceasta intrebare este punctul de plecare pentru orice alta analiza. Orice companie (si am hotarat sa consideram Romania drept o companie privata) isi poate permite sa isi plateasca angajatii atata vreme cat acestia ii intorc profit. Daca acestia nu mai genereaza venituri, nu ii mai poti plati. Este foarte simplu!


Sfatul meu pentru guvernantii in criza de idei este sfatul pe care il dau tuturor celor care imi solicita consultanta in chestiuni de management financiar: "Incepeti prin a evalua performantele angajatilor din sistem! Taiati in carne vie!". 


In vremuri de criza economica nu iti poti permite sa umbli cu jumatati de masura. Problema somajului este minora raportat la pierderile generate in sistem de plata lunara a salariilor pentru mii de angajati neperformanti. Nici o masura financiara nu isi poate face simtite efectele cata vreme raul nu este taiat de la radacina.

 

Comandati acum  DVD-ul 101 idei de Afaceri  ! La pretul de numai  47 ,96 lei! 

 


Fiecare zi in plus inseamna inca o jumatate de metru de pamant aruncat in afara gropii in care ne afundam. Iar oamenii care dau la lopeti nu sunt nici macar calificati pentru lucrul simplu cu lopata. Nici macar asta nu stiu sa faca bine. Isi dau mereu in maini si peste cap.


Pana la urma, nici macar nu are sens sa te intrebi "ce-ar fi daca". Romania trebuie tratata ca o companie. Este singura sansa. A ei si a noastra!


P.S. De-ar fi ca managerii din cadrul societatii Romania S.R.L. sa-mi solicite sfatul, le-as recomanda sa se mai opreasca, macar din cand in cand, din datul la lopata. Mai profitabil, pentru ei si pentru tara, ar fi sa citeasca ceva. Am eu o recomandare: "Consilier Management Financiar". Succes!



Tags: companiemanagementmanagement financiaranaliza financiara


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Daca Romania ar fi o companie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"