Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contract pe perioada determinata. Prelungire durata prin contracte succesiveSupunem atentiei dvs. cazul unui salariat care are contract de munca pe perioada determinata. Ultima zi de lucru este in weekend. Vom stabili cand se fac astfel documentele de incetare si cand se declara in ReviSal incetarea contractului.
De asemenea, vom stabili cum procedam daca se doreste prelungirea contractului pentru inca doua luni si cand se declara modificarea datei de sfarsit a contractului.


In plus, vom vedea daca modificarea datei de sfarsit a unui contract de munca cu perioada determinata se considera modificare a elementelor unui contract de munca conform art. 17 alin. (3) si se declara in ReviSal in 19 zile calendaristice.

Cu privire la incetarea contractului individual de munca incheiat pe durata determinata potrivit art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii, republicat, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata. Cu alte cuvinte, expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata reprezinta o situatie in care contractul individual de munca (CIM) existent inceteaza de drept.

Incetarea de drept a contractului individual nu este determinata de o manifestare de vointa a partilor in sensul finalizarii raportului de munca, ci are loc ca urmare a intervenirii unei situatii de fapt prevazute de lege care nu mai permite continuarea raportului de munca, independent de vointa angajatului sau a angajatorului.

Asadar, contractul individual de munca al salariatului angajat in baza unui CIM cu durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului CIM.

Din coroborarea art. 3 alin. (2) lit. i) cu art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, elementul data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca, la aceeasi data efectuandu-se si transmiterea registrului.

Avand in vedere ca data de 21.09.2013, este zi nelucratoare prin lege, intervine prorogarea legala a termenului de incetare pentru ziua lucratoare urmatoare, in cazul nostru 23.09.2013. Asadar pentru a respecta prevederile legale in vigoare, data incetarii consemnata in decizia de incetare va fi 23.09.2013, data la care se va intocmi si transmite Revisal.

Insa, daca se doreste prelungirea contractului de munca pentru inca doua luni modificarea duratei contractului de munca va fi inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) in data de 20 septembrie 2013 deoarece in data de 21.09.2013 contractul inceteaza de drept in temeiul art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii republicat.

Daca insa nu ati prelungit durata contractului puteti incheia un nou contract individual de munca pe durata determinata, care, fiind incheiat in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata, va capata caracter de contract succesiv, fiindu-i aplicabile dispozitiile art. 82 alin. (5) din Codul muncii, republicat, respectiv putand fi incheiate pe o durata de maximum 12 luni fiecare.

In acest caz, inregistrarea in Revisal si transmiterea noului CIM pe durata determinata va avea loc anterior primei zile de lucru.

Tags: prelungire contract de muncacontracte succesiverevisalcodul muncii


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Contract pe perioada determinata. Prelungire durata prin contracte succesive
Rating:
Nota: 4.13 din 20 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aiciAtentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"