Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariati detasati la un punct de lucru. Caz practic



Analizam astazi cazul unei societati care isi va deschide un punct de lucru in alt judet. Firma doreste ca pentru o perioada de 2-3 luni, circa 100 de salariati sa fie mutati in punctul de lucru pentru a asigura suport tehnic si profesional noilor angajati de acolo.

Persoanele detasate vor avea asigurat transportul, cazarea si intr-un viitor imediat si cantina.

Vom stabili daca va trebui asigurata si diurna sau daca este suficient sa se incheie un act aditional pentru modificarea locului de munca pentru salariatii detasati.

Solutia consultantului:
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


In situatia descrisa, angajatorul ar urma sa modifice in mod unilateral locul de munca al unor salariati, urmand ca acestia sa exercite unele lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara loculurilor lor de munca.

Practic, angajatorul ar urma sa dispuna delegarea unui numar de 100 de salariati la un punct de lucru nou infiintat, iar potrivit prevederilor art 44 alin. (2) din Codul muncii: „salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil”.

Legea nu distinge intre exercitarea atributiilor de serviciu in afara locului de munca in cadrul aceluiasi angajtor (ex. exercitarea de lucrari la un alt punct de lucru al societatii situat in alta localitate) si exercitarea acestor atributii la sediul unui alt angajator (ex. delegarea unui salariat la sediul unei alte societati in vederea negocierii unui contract intre cele doua societati).

Asadar, in situatia descrisa mai sus, societea va trebui sa asigure plata indemnizatiei de delegare pentru toti angajatii ce urmeaza a fi delegati.

Mai mult, este necesar sa fie avut in vedere ca delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu acordul salariatului, cu cel mult 60 de zile.

Asadar, daca partile consimt si incheie un act aditional la contractul individual de munca, locul de munca (acel spatiu delimitat fizic in care salariatul isi desfasoara efectiv activitatea) poate fi schimbat, in sensul in care noul loc de munca al salariatului este la noul punctul de lucru al societatii situat intr-o anumita localitate.

In aceasta situatie, neaflandu-ne in situatia unei delegari, societatea nu va trebui sa acorde salariatilor drepturile de care acestia ar beneficia in cazul unei delegari.

Tags: diurnaact aditionalsalariaticodul munciiindemnizatie de delegaredelegari


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Salariati detasati la un punct de lucru. Caz practic
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."