Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Echipamentul individual de protectie (EIP) in contextul legislatiei europene



Directiva EIP: Directiva Consiliului nr. 89/686/CEE din 21 decembrie 1989 privind armonizarea legislatiei statelor membre referitoare la EIP.

Directive de „utilizare”:
- Directiva Consiliului nr. 89/391/EEC din 12 iunie 1989 privind punerea in aplicare de masuri pentru promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii lucratorilor la locul de munca.
- Directiva Consiliului nr. 89/656/EEC din 30 noiembrie 1989 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor individuale de protectie la locul de munca.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 
Aflati ce nu scrie in ziare
despre protectia muncii!

Scopul acestor directive este acela de a stabili conditiile care reglementeaza introducerea pe piata si libera circulatie a echipamentului individual de protectie in interiorul Comunitatii, cerintele esentiale de securitate pe care trebuie sa le satisfaca EIP pentru a asigura protectia sanatatii si securitatea utilizatorilor.

Printre altele, aceste directive precizeaza care sunt informatiile obligatorii pe care producatorul EIP trebuie sa le furnizeze utilizatorului. Producatorul este obligat sa precizeze denumirea si adresa sa si/sau ale reprezentantului sau autorizat si sa elaboreze fisa de instructiuni (in limba statului in care EIP urmeaza a fi comercializat) care sa cuprinda toate informatiile relevante ale EIP.

Spre exemplu, instructiunile de utilizare trebuie sa furnizeze informatiile necesare pentru echiparea sau dezechiparea corecta cu echipament individual de protectie, precum si cele referitoare la ajustarile necesare pe morfologia purtatorului, in timp ce instructiunile de curatare, intretinere si dezinfectie trebuie nu numai sa specifice produsele (sau cel putin criteriile necesare pentru a le selecta) ci, daca este relevant, si procedurile aplicabile.

Aceste proceduri trebuie sa specifice operatiile preliminare, cum ar fi dezasamblarea anumitor componente, incluzand concentratiile produselor de curatare, temperatura etc.

Asigurati-va ca angajatii dvs. citesc instructiunile de utilizare si folosesc in mod corect echipamentul individual de protectie.


Tags: protectieEIPprotectia munciiechipamentului individual de protectie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Echipamentul individual de protectie (EIP) in contextul legislatiei europene
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."