Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Termenul pentru plata impozitului pe veniturile agricole
Publicat de catre Fiscalitatea.roNr. vizualizari: 1987 / Rating utilizatori: 5 din 1 vot
Primul termen de plata a impozitului pe veniturile din activitati agricole, precum si a CASS-ului este 25 octombrie 2013.
Persoanele fizice care in anul 2013 realizeaza venituri din activitati agricole au obligatia efectuarii platii:
- primei rate reprezentand 50% din impozitul anual stabilit conform deciziei de impunere;
- primei rate reprezentand 50% din contributia de asigurari sociale de sanatate stabilita conform deciziei de impunere.
Va reamintim ca persoanele fizice care in anul 2013 realizeaza venituri din activitati agricole, peste limitele prevazute de lege ca fiind neimpozabile, impuse pe baza de norme de venit, si care aveau obligatia depunerii formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", datoreaza pentru acestea impozit si contributie de asigurari sociale de sanatate, astfel cum au fost stabilite de organul fiscal prin "Decizia de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale" - formularul 260.
Tototada, pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, va informam ca respectand termenul de 25 octombrie, veti evita perceperea de dobanzi si penalitati de intarziere pentru neplata la termen a obligatiilor fiscale.
Dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul dobanzii este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.
Penalitatile de intarziere se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv. Nivelul penalitatii de intarziere este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere.
Temei legal: art. 71 - 74 si capitolul II de la Titlul IX^2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...