Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Somerii ar putea beneficia de o prelungire cu patru luni a perioadei de somaj




Un senator liberal a propus prelungirea cu patru luni a perioadei in care somerii beneficiaza de indemnizatie conform legii. Romanii care isi pierd locurile de munca pana la jumatatea anului 2012 ar putea beneficia de o prelungire cu patru luni a perioadei de somaj stabilita conform legii.

Tot pana in 2012, ar urma sa fie prelungita si facilitatea prin care angajatorii pot aplica somajul tehnic fara sa achite vreo contributie sociala pentru indemnizatiile platite salariatilor īn aceasta perioada, care insa nu trebuie sa depaseasca 90 de zile pe an.

Un proiect legislativ in acest sens, depus in luna aprilie la Senat, a primit luna trecuta avizul pozitiv al Consiliului Legislativ si asteapta opinia guvernului si a Consiliului Economic si Social.

Cele doua masuri, prelungirea perioadei de somaj si somajul tehnic, „trebuie continuate pana cand economia romaneasca se va redresa. In acest fel sunt sprijinite activitatile economico-financiare ale angajatorilor pe perioada intreruperii temporare a respectivelor activitati si sunt protejate drepturile financiare ale persoanelor care si-au pierdut deja locul de munca sau care sunt supuse riscului de a si-l pierde”, se arata in expunerea de motive care insoteste proiectul legislativ, initiat de senatorul liberal Marian-Cristinel Bīgiu.

Somajul tehnic are sanse sa fie adoptat

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Initiativa legislativa propune modificarea Ordonantei de Urgenta 28/2009, care prelungea cu trei luni plata indemnizatiei de somaj persoanelor care au fost concediate pāna la 31 decembrie 2009.

Potrivit legii, persoanele care au cotizat cel putin un an la fondul de somaj primesc indemnizatia timp de sase luni. Cele cu un stadiu de cotizare de minimum cinci ani beneficiaza de noua luni de ajutor de somaj, iar o indemnizatie de 12 luni o pot primi doar cei care au cotizat peste zece ani la fondul de somaj.

Sursa: EvZ


Tags: somaj tehnicsomerilegi


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Somerii ar putea beneficia de o prelungire cu patru luni a perioadei de somaj
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."