Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri: Un restaurant unde iti gatesti singur



Este, daca vreti, un fel de iesire la un gratar, doar ca nu la iarba verde, ci intr-un restaurant. In sala acestui restaurant, pe langa mese, se afla o mare lada frigorifica unde sunt expuse tipuri variate de carne si branzeturi. Langa aceasta este o tejghea de unde pot fi servite bauturile. Urmeaza un gratar imens unde fiecare isi poate frige singur ceea ce doreste, si un bufet, de unde se pot servi salate asortate. In final, doi chelneri pot lua comenzile sau pot servi desertul. Plata se face la casa, unde fiecare client duce un bon pe care persoana care i-a furnizat alimentele indica ce s-a consumat.

Clientela unui restaurant self-service este constituita mai ales din tineri de pana in 30 de ani si eventual din familii cu copii. In general, prima data se intra intr-un astfel de restaurant din curiozitate. Cei care revin o fac datorita atmosferei placute, lejere si destinse din restaurant. Pentru ei, restaurantul self-service reprezinta un loc unde isi pot lua pranzul sau cina altfel; un loc unde, prin forta lucrurilor, este mai usor sa cunosti oameni si unde poti manca bucata de carne care ti-a facut cu ochiul, pregatita asa cum doresti, cheltuind mai putin decat intr-un restaurant obisnuit. Pentru intreprinzator, restaurantul reprezinta oportunitatea de a desfasura pe cont propriu o activitate unica in felul ei, capabila sa produca o cifra de afaceri destul de mare, cu costuri mai mici decat cele ce caracterizeaza un restaurant obisnuit. Timpii de preparare a portiilor sunt redusi la minimum, personalul din sala la fel, iar in bucatarie nu este necesara prezenta bucatarului, adica a profesionistului care intr-un restaurant capata retributia cea mai mare.

Factori de risc
* Nu exista loc pentru improvizatii. De aceea este indicat sa aveti experienta in domeniul alimentatiei publice.
* Nu este usor sa gasiti un spatiu adecvat pentru desfasurarea acestei activitati: nu sunt multe spatiile dotate (sau care pot fi dotate) cu o hota puternica de ventilatie (un horn) care sa capteze in intregime fumul produs de gratar.
* Persoanele care supravegheaza sala trebuie sa fie foarte atente la clienti (mai ales la cei tineri) care doresc sa “se joace cu focul”.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

* Pentru a putea conta pe un flux continuu de clienti, trebuie sa modificati des oferta proprie: de la traditionalii mititei la carnaciori si frigarui, de la diverse feluri de branza la peste. Dar nu numai atat. Amatorii de gusturi noi vor fi atrasi de posibilitatea de a gusta, de exemplu, carne de strut sau de prepelita.
* Pentru a evita ca in local sa persiste puternicul miros de carne la gratar, trebuie ca pe langa hota instalata deasupra gratarului sa utilizati si un sistem de schimbare a aerului capabil sa functioneze cu maxima eficienta.
* Pentru ca in timpul verii sa nu scada numarul clientilor (din cauza caldurii produse de gratar), ideal ar fi ca restaurantul sa aiba si o terasa unde sa fie amplasate mesele in sezonul estival.
* Atentie la alegerea furnizorilor! Produsele trebuie sa fie foarte proaspete si de buna calitate, iar pretul - considerabil mai mic decat cel de magazin pentru a permite un adaos profitabil (aproximativ 35%).

O afacere cu desfacerea asigurata! Cresterea melcilor este o afacere simpla si foarte, foarte profitabila. In ce conditii, cum, cat? Aflati aici!

 

 


Tags: oportunitati de afacerifrancizeafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplande afaceribusiness


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Oportunitati de afaceri: Un restaurant unde iti gatesti singur
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Pastrati-va reputatia in mediul online

de Www.ideideafaceri.ro
Prezenta online este obligatorie in mediul de afaceri, fara de care firma dvs. "nu exista". Trebuie pastrata o reputatie favorabila pentru a ne creste...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sumar Seminar Online - Granturi POS DRU 2010

de Organizator: Rentrop & Straton
Generalitati In luna iunie a acestui an sunt programate o serie de apeluri de proiecte pentru principalele scheme de finantare tip grant ale POS...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Fermierii pot depune online cererile de plata pe suprafata Bucuresti

Aplicatia de depunere online a cererilor de platape suprafata- IPA online - este disponibilapentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?

de Cristina Zgheran
Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?Guideline-Uri pentru piata financiar-bancare. Sunt inca directii si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."