Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Camping-ul, ca afacere



Camping-urile (sau „hotelurile in aer liber", cum le numesc unii) sunt unitati de cazare amplasate in afara zonelor urbane si care dispun de locuri de campare pentru corturi si rulote. Ele constituie varianta optima pentru cei obositi de ritmul stresant al vietii de la oras, dornici sa-si petreaca o vacanta cu bani putini, intr-un peisaj inedit.

Avantajul unui sejur in camping este evident pentru turistii carora le place natura si vor sa faca drumetii sau sa gateasca in aer liber. Mai intervine apoi si avantajul legat de partea materiala, deloc de neglijat, deoarece cheltuielile sunt mult mai reduse fata de cele ale cazarii intr-un hotel.

Perioada 1960-1990 a fost una deosebit de favorabila pentru dezvoltarea camping-urilor din Romania, apoi a urmat o etapa de stagnare pana in urma cu doi-trei ani, cand activitatea s-a relansat.

Amplasamentul - un factor important pentru succesul afacerii
Primul pas pentru organizarea unui camping consta alegerea unui teren potrivit. Marian Pavel, directorul campingului Darste (situat la 8 km de Brasov), apreciaza ca un amplasament bun pentru un camping este „intr-o zona de interes turistic si usor accesibila, langa un drum rutier foarte circulat. Desigur, vecinatatea cu un curs de apa este deosebit de benefica. In plus, pentru ca unitatea sa obtina o clasificare superioara, trebuie sa existe in apropiere o statie de benzina, un service auto si un punct de alimentatie publica."

Suprafata minima necesara este de 10.000 mp, deoarece pentru a obtine autorizatia de clasificare - fara de care nu poate functiona - „un camping trebuie sa cuprinda 70 de locuri de cazare", dupa cum afirma dl. Pavel. "Calculul nu este greu de facut, atata timp cat pentru fiecare parcela de cazare este necesar un spatiu de cel putin 100 mp, cu o cabina de dus cu apa curenta pentru fiecare 20 de persoane."

Evident, atunci cand va decideti pentru un anumit teren, trebuie sa aveti in vedere si posibilitatile de dezvoltare, deoarece un camping cu mai multe locuri de cazare este, bineinteles, mai profitabil.

Certificatul de clasificare se obtine in cel mult 60 de zile
Clasificarea reprezinta o forma codificata de prezentare a nivelului de confort si a ofertei de servicii. Asadar, obtinerea certificatului de clasificare este esentiala pentru desfasurarea unei activitati in turism; acesta se solicita de la Oficiul de Autorizare si Control in Turism (O.A.C.T.) cu minimum 60 de zile inainte de darea in folosinta a unitatii respective. Nerespectarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Potrivit Ordinului nr. 61, publicat in Monitorul Oficial nr. 241/31.05.1999, unitatile de cazare sunt clasificate pe stele, iar restaurantele pe categorii. In Romania, functioneaza in prezent camping-uri de 4, 3, 2, 1 stele. „Pentru cele de 5 stele, existente in strainatate, normele impuse prevad ca parcelele sa fie delimitate de spatii verzi, iar in interiorul camping-ului sa existe piscine cu apa sarata si dulce si, desigur, supermarket-uri", precizeaza Marian Pavel.

Pentru obtinerea certificatului de clasificare, intreprinzatorii care detin sau administreaza unitati de primire turistice trebuie sa intocmeasca un dosar care sa contina:

  • cerere-tip;
  • hotarare judecatoreasca de infiintare a societatii comerciale, din care sa rezulte obiectul de activitate;
  • autorizatia sanitara de functionare;
  • autorizatia de prevenire si stingere a incendiilor - P.S.I.;
  • autorizatia de mediu;
  • schita privind amplasarea si adresa unitatii;
  • schita privind structura, amplasarea si nominalizarea spatiilor de cazare;
  • fisa privind incadrarea nominala a spatiilor de cazare pe categorii de clasificare;
  • avizul specific privind amplasamentul si functionalitatea obiectivului, emis de Autoritatea Nationala pentru Turism, pentru noile constructii din domeniul turismului;
  • copie dupa brevetul de turism pentru directorul de camping (La hotelul „Parc", in Bucuresti, se organizeaza periodic cursuri de formare a cadrelor din turism.);
  • copii dupa actele de calificare ale personalului de la receptie;
  • copie dupa documentul de plata a contravalorii tarifului achitat in contul O.A.C.T., in vederea eliberarii certificatului de clasificare.

Pentru mai multe detalii apasa aici

O afacere cu desfacerea asigurata! Cresterea melcilor  este o afacere simpla si foarte, foarte profitabila. In ce conditii, cum, cat? Aflati aici!


Tags: turismturistcampingafaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Camping-ul, ca afacere
Rating:
Nota: 4.36 din 74 voturi

Articole conexe

Pastrati-va reputatia in mediul online

de Www.ideideafaceri.ro
Prezenta online este obligatorie in mediul de afaceri, fara de care firma dvs. "nu exista". Trebuie pastrata o reputatie favorabila pentru a ne creste...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sumar Seminar Online - Granturi POS DRU 2010

de Organizator: Rentrop & Straton
Generalitati In luna iunie a acestui an sunt programate o serie de apeluri de proiecte pentru principalele scheme de finantare tip grant ale POS...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Fermierii pot depune online cererile de plata pe suprafata Bucuresti

Aplicatia de depunere online a cererilor de platape suprafata- IPA online - este disponibilapentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?

de Cristina Zgheran
Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?Guideline-Uri pentru piata financiar-bancare. Sunt inca directii si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."