Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacerea perfecta pentru dvs.



Afacerea (activitatea) perfecta este cea pe care ati face-o si pe degeaba. Daca nu sunteti indragostit de idee, va fi foarte greu sa-i cointeresati pe altii, fie ca e vorba de clienti sau angajati. Cei mai buni vanzatori sunt cei care cred in ceea ce vand. Daca nu va place ceea ce oferiti consumatorilor, ei isi vor da seama.

Fara a va gandi neaparat la perspectiva unei afaceri, analizati ce v-ar placea sa faceti. Intocmiti o lista cu hobby-urile, pasiunile si domeniile dvs. de interes. Apoi una cu lucrurile la care va pricepeti, pentru care aveti aptitudini speciale sau o calificare anume. Studiati cele doua liste cu atentie apoi puneti pe hartie o a treia lista cu punctele lor comune. Nu incercati sa fiti neaparat practic sau extrem de exigent. Alegeti domeniile in care aptitudinile sau pasiunile v-ar putea fi de folos. Cereti si parerea prietenilor – s-ar putea sa va sugereze lucruri care dvs. va scapa.

De mare ajutor este sa va abonati la cateva ziare si reviste de afaceri. Doua-trei zile pe saptamana parcurgeti aceste publicatii, cititi cu atentie tot ceea ce va atrage, dar aveti grija sa aruncati o privire pe fiecare pagina. Nu se stie ce se poate pierde la o frunzarire prea rapida. Insemnati ceea ce pare interesant si urmariti daca subiectele au puncte comune, pentru a stabili ce tip de afacere va atrage mai mult. Puteti face si aici o lista. Se pare ca cei care-si pun pe hartie aspiratiile reusesc sa si le implineasca intr-o proportie mai mare decat cei care nu fac acest lucru. Unul din motivele pentru care e bine sa va notati ideile este faptul ca astfel reusiti sa le clarificati si sa le sedimentati si, in plus, le puteti consulta oricand simtiti nevoia sa le treceti in revista.

Odata stabilit un domeniu care va atrage, cel mai bine este sa va creati o baza de date privind domeniul respectiv. Acest lucru necesita un mare consum de energie si timp. Incepeti prin a merge la biblioteca sau a naviga pe Internet pentru a cauta articole din sfera dvs. de interes. Aflati care sunt expertii in domeniu si cititi-le lucrarile. Cautati statistici referitoare la marimea pietelor, productia anuala, profilul consumatorilor din zona dvs. de activitate. Procurati harti si grafice (sunt mult mai explicite si usor de urmarit). Faceti-va copii dupa toate aceste articole, grafice, statistici si solicitati organizatiilor sau asociatiilor in domeniu materiale informative. Adunati totul intr-o mapa si, ori de cate ori aveti un moment de respiro, cititi o pagina, doua (este de departe una dintre cele mai bune metode de cunoastere a activitatii). In plus, chiar daca nu aceasta este ideea pe care o veti pune in practica, cercetarea ramane si poate folosi cu alt prilej. Articolele publicate la un moment dat despre un anume subiect nu-si pierd in timp valoarea, deoarece ele ofera o imagine asupra evolutiei domeniului respectiv.

Discutati cu cat mai multi oameni despre ideea dvs. Cei care sunt deja implicati in domeniu sunt cel mai in masura sa aprecieze gradul de fezabilitate, cu conditia sa doreasca sa va ajute. Daca intrati in contact cu posibilii concurenti, se vor gasii unii care vor incerca sa va descurajeze sau sa va fure ideile. Cautati mai ales alti tineri intreprinzatori. Acestia sunt mult mai dispusi sa-si impartaseasca experiente si sa-i ajute pe altii, atat cat pot. Oricui ii place sa vorbeasca despre sine. Daca intrati in legatura cu persoane care au esuat intr-o afacere similara e ca si cum ati da peste o mina de aur. Cei care au activat candva in respectivul domeniu au intotdeauna cunostinte temeinice si-si amintesc bine greutatile intampinate. Puteti afla astfel cauzele unui posibil esec si de ce anume trebuie sa va feriti, economisind timp si efort.
Succes!

Ai bani dar nu ai idei? Acum 19 super- afaceri sunt pregatite sa-ti asigure succesul mult asteptat si un profit garantat. Click aici!

 

 


Tags: afaceriidei de afaceriinfiintare firmaafaceri la cheiefrancizapiataplan de afaceribusinessfrancize


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Afacerea perfecta pentru dvs.
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Pastrati-va reputatia in mediul online

de Www.ideideafaceri.ro
Prezenta online este obligatorie in mediul de afaceri, fara de care firma dvs. "nu exista". Trebuie pastrata o reputatie favorabila pentru a ne creste...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sumar Seminar Online - Granturi POS DRU 2010

de Organizator: Rentrop & Straton
Generalitati In luna iunie a acestui an sunt programate o serie de apeluri de proiecte pentru principalele scheme de finantare tip grant ale POS...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Fermierii pot depune online cererile de plata pe suprafata Bucuresti

Aplicatia de depunere online a cererilor de platape suprafata- IPA online - este disponibilapentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?

de Cristina Zgheran
Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?Guideline-Uri pentru piata financiar-bancare. Sunt inca directii si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."