Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

REVISAL. Modificare



Intrebare: Cu ce data se inregistreaza in REVISAL actul aditional de modificare a unuia dintre elementele cuprinse in REVISAL?

Raspuns: Modificarea elementelor CIM mentionate de HG 161/2006 se inregistreaza in REVISAL in termen de 5 zile de la data producerii modificarii.

Orice modificare a unuia dintre elementele: loc de munca, functia/ocupatia, riscurile specifice postului, durata contractului, durata concediului de odihna, salariul de baza, durata normala a muncii, durata perioadei de proba, durata muncii exprimata in ore/zi si ore/saptamana in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege art. 17 alin. 5 din Legea 53/2003 – Codul muncii.

Potrivit art. 17 alin. (1) indice 1 din Codul muncii, obligatia de informare a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii actului aditional, astfel ca orice modificare a contractului individual de munca se comunica salariatului intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, prin act aditional, se inregistreaza in Revisal in termen de 5 zile de la data la care au intervenit modificarile si este arhivat in dosarul personal.

Aparitia modificarii este momentul initial al procesului de modificare ori momentul in care au intervenit modificarile este momentul in care a avut deja loc actiunea de modificare.

Tags: revisalcimcodul munciiact aditionaldosar personalmodificare


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

REVISAL. Modificare
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Atentie: Concediul de maternitate este un concediu medical

Directiva europeana nu face distinctie dupa cum concediul este de incapacitate temporara de munca sau concediu de maternitate. Astfel, indiferent...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Asistenta tehnica gratuita celor care deruleaza proiecte finantate prin POSDRU

de Www.legislatiamuncii.ro
Blocul National Sindical - Organizatia de Tineret a adresat autoritatilor si tuturor actorilor interesati in care se atrage atentia asupra...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Concediul de odihna neefectuat in 2011 NU se poate plati in bani

de Www.legislatiamuncii.ro
Intrebare: Concediul de odihna neefectuat in cursul unui an calendaristic poate fi platit numerar sau cash catre angajat, chiar daca angajatul nu...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Inspectia Muncii a marit amenzile

de Www.legislatiamuncii.ro
In urma publicarii in Monitorul Oficial nr. 182 din 21 martie 2012 a Legii nr.  108/1999 privind infiintarea si organizarea Inspectiei...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"